В Україні ліквідують територіальні органи Держлікслужби

18 Червня 2023, 12:23
В Україні ліквідують територіальні органи Держлікслужби 1068
В Україні ліквідують територіальні органи Держлікслужби

В Україні хочуть оптимізувати роботу Держлікслужби.

Про це йшлося під час селекторної наради з територіальними органами Держлікслужби під головуванням Міністра охорони здоровʼя України Віктора Ляшка за участю голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Романа Ісаєнка, повідомляє Кабмін.

Обговорили на нараді проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оптимізації діяльності Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками».

«Від початку повномасштабної війни вся медична система працює в надскладних умовах. Дякую кожному, хто з дня у день продовжує сумлінно робити свою роботу, аби українці були забезпечені всіма необхідними лікарськими засобами. Сьогодні ми обговорюємо питання оптимізації роботи територіальних органів Держлікслужби безпосередньо з усіма представниками цих органів. Переконаний, що всі зміни мають відбуватися після виваженого діалогу. Кожна точку зору має бути почута, бо працюємо заради спільної мети – забезпечення доступності якісних та безпечних ліків для пацієнтів», – зазначив Віктор Ляшко.

Читайте також: Е-рецепт на «доступні ліки» дозволяє контролювати їх відпуск і оптимізувати витрати бюджетних коштів

Проєкт акту покликаний оптимізувати діяльність територіальних органів Держлікслужби шляхом їх ліквідації та утворення територіальних управлінь (відділів) як структурних підрозділів апарату Держлікслужби. Крім того, передбачається, що в межах роботи з удосконалення організаційної структури оновиться і склад державних службовців. Це сприятиме залученню на державну службу висококваліфікованих фахівців, які зможуть ефективно виконувати всі завдання, передбачені законодавством.

Під час наради Міністр доручив голові Держлікслужби Роману Ісаєнку провести нараду з усіма територіальними органами, аби додатково детально обговорити всі зміни, що плануються відповідно до проєкту, та опрацювати всі зауваження та пропозиції. 

Окрім цього, учасники наради обговорили готовність до роботи під час майбутнього опалювального сезону. Міністр наголосив, що до нього слід почати готуватися вже зараз, аби всі структурні підрозділи мали альтернативні джерела електропостачання, тобто були забезпечені належним безперебійним виконанням всіх функцій, покладених на Держлікслужбу. Особливу увагу слід звернути на ті територіальні підрозділи, які зазнали пошкоджень внаслідок атак російської федерації. 

Читайте також: Прозорі конструкції в аптеках повинні мати контрастне маркування - вимога ДБН

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024