У Луцьку презентували особливу фотовиставку про дітей з аутичними розладами

13 Червня 2023, 12:35
У Луцьку презентували особливу фотовиставку про дітей з аутичними розладами 634
У Луцьку презентували особливу фотовиставку про дітей з аутичними розладами

У Луцьку презентували особливу фотовиставку. У центрі кадру – діти з аутичними розладами. 

До відкриття експозиції світлин долучились заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, єпископ Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні Віталій Скомаровський, директор релігійної організації «Карітас-Спес Луцьк», отець канонік Павло Хом’як, самі фотомоделі та їхні батьки, повідомляє Волинська обласна рада. 

Ініціаторами проєкту виступили громадські організації, які опікуються дітьми із аутизмом «Повір у себе» та «Янголята». З реалізацією ідеї допомогли у «Карітас-Спес Луцьк», адже підтримка дітей та молоді із особливими потребами є одним із пріоритетних напрямків діяльності цієї організації. Організатори запевняють: ця виставка про безмежну любов – батьків до своїх дітей, дітей з особливим світосприйняттям – до навколишнього світу.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт висловив вдячність організаторам та учасникам експозиції від себе особисто, голови Волиньради та усіх депутатів. 

«Сьогодні ми маємо змогу побачити красу і внутрішній світ особливих дітей. Ця фотовиставка – нагода допомогти їм інтегруватись у суспільство, щоб якомога більше людей звернуло увагу на їх потреби. Кожна світлина випромінює любов – взаємну і щиру. Нехай вона надихає, додає наснаги і робить усіх нас кращими, більш відкритими, а також допоможе зрозуміти тих, хто дивиться на цей світ інакше», – наголосив він.

У фотосесії взяли участь близько 30 дітей. Крізь призму об’єктиву фотомайстра Анатолія Оліха діти продемонстрували своє прагнення мати щасливе і безтурботне майбуття.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024