Медзаклади «первинки» мають можливість отримати сонячні панелі: що для цього треба

29 Травня 2023, 17:39
Сонячні панелі для медзакладів 1035
Сонячні панелі для медзакладів

Нині чимало об’єктів інфраструктури, в тому числі й медичної, стають жертвами російського терору та руйнувань. Крім того, через обстріли деякі території України перебувають в умовах блекауту чи аварійних відключень. 

Це все впливає на можливість забезпечення стабільної роботи закладів медичної критичної інфраструктури, пише МОЗ

Одне з найголовніших завдань Міністерства охорони здоров’я України у надзвичайній ситуації – задовольнити нагальні потреби медичних закладів у критично необхідному обладнанні, медикаментах та ресурсах для стабільної та безперебійної роботи.

Саме тому МОЗ у межах спільного проєкту зі Світовим банком «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (HEAL UKRAINE) розпочинає прийом пропозицій від закладів первинної медичної допомоги (ПМД) щодо встановлення сонячного енергетичного обладнання для закладів «первинки» (сонячні панелі, акумулятор, інвертор, встановлення, розробка ПКД тощо).

Встановлення сонячного енергетичного обладнання дасть змогу не лише використовувати сонячну енергію як джерело живлення, а й накопичувати її. Окрім того, встановлення сонячних панелей дозволить значно економити видатки на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби закладів.

Хто може подавати свої пропозиції на залучення фінансування?

Пропозиції можуть надавати заклади первинної медичної допомоги.

Як і куди подавати свої пропозиції?

Пропозиції подаються до МОЗ в електронній формі на адресу електронної пошти: [email protected] та [email protected].

Пропозиція подається до МОЗ разом із підписаним керівником ініціатора відбору закладу охорони здоров’я супровідним листом та заповненою відповідною формою (додається).

Хто і коли розглядає подані пропозиції?

Розгляд пропозицій здійснює МОЗ після 1 липня 2023 року, тож медзаклади мають подати свої пропозиції до 30 червня ц. р

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024