В українському уряді міркують, як оптимізувати процеси військово-лікарської експертизи

26 Квітня 2023, 16:22
В українському уряді міркують, як оптимізувати процеси військово-лікарської експертизи 660
В українському уряді міркують, як оптимізувати процеси військово-лікарської експертизи

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо оптимізації процесів військово-лікарської експертизи та реформування системи медико-соціальної експертизи.

У засіданні також взяли участь міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, командувачка Медичних сил ЗСУ, пані генерал-майор медичної служби Тетяна Остащенко, представники уряду, Верховної Ради та Офісу Президента, повідомляють у МОЗ

«Довідки мають ходити за військовими, а не навпаки. Продовжуємо впроваджувати цей принцип у сфері проходження військово-лікарських комісій і медико-соціальних експертних комісій. Кінцевою метою має стати зручне й швидке проходження ВЛК і МСЕК та нові стандарти обслуговування наших військових», — наголосив Прем’єр-міністр.

Учасники наради визначили наступні кроки у напрямі реформування ВЛК і МСЕК. Зокрема, в Україні вже було збільшено кількість ВЛК, ухвалено постанову уряду щодо впровадження нового пакету в межах Програми медичних гарантій, розроблено законодавчі зміни щодо створення ВЛК при державних і комунальних закладах охорони здоров’я та щодо спрощення отримання довідки про обставини поранення.

Також були розроблені рекомендації щодо організації роботи ВЛК та обслуговування відвідувачів, запущені пілотні проєкти електронного документообігу між військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Підсумовуючи впроваджені заходи, глава уряду доручив дотичним відомствами розробити і контролювати етапи впровадження подальших необхідних рішень для реформування ВЛК та МСЕК.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром