В Україні запустили онлайн-курс для священників про психічне здоров'я та постковідний синдром

12 Квітня 2023, 14:18
В Україні запустили онлайн-курс для священників про психічне здоров'я та постковідний синдром 905
В Україні запустили онлайн-курс для священників про психічне здоров'я та постковідний синдром

Центр громадського здоров'я запустив онлайн-курс «Психічне здоров’я та постковідний синдром. Психологічна та духовна підтримка під час війни».

Тому у Центрі громадського здоров'я запрошують священнослужителів Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви, керівників різних ланок релігійних організацій та конфесій, а також усіх охочих дізнатися більше про тему, долучитися до онлайн-курсу «Психічне здоров’я та постковідний синдром. Психологічна та духовна підтримка під час війни». 

Як зазначається, повномасштабне вторгнення росії проти України змінило життя громадян. Багато людей зіштовхнулося зі складними життєвими обставинами та трагічними подіями, що вплинули як на їхнє психічне, так і фізичне здоров’я. 

Крім цього, пандемія COVID-19 не зникла, питання постковідного синдрому, який значно може впливати на психічне здоров’я людини, є актуальним і сьогодні. 

Розроблений Центром курс допоможе вам отримати цілісне розуміння про постковідний синдром та його прояви через психічні розлади, дізнатися більше про природу та виявлення таких розладів і методи їх профілактики.

Ви зможете поглибити знання про стрес і зрозуміти, як правильно надавати психологічну та духовну підтримку дітям, підліткам, а також дорослим під час воєнного стану. Навчитеся використовувати отримані знання у роботі та спілкуванні з вірянами, вимушено переселеними особами та військовими.

Також, на курсі священники дізнаються про таке:

  • Що таке психічний добробут і як його зберегти?
  • Які симптоми постковідного синдрому?
  • Як стрес впливає на нас?
  • Які принципи психологічної та духовної підтримки в умовах війни?

Лектори курсу:

Євстратій (Зоря) — архієрей Православної церкви України, митрополит Білоцерківський, речник Священного синоду, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ. 

Отець Віталій Воєца — медичний капелан, Голова Комісії Душпастирства Охорони Здоров'я Київської Архиєпархії УГКЦ.

Дмитро Россовський — головний фахівець з управління проєктами та міжнародної співпраці ЦГЗ.

Олена Хаустова — д. мед. н., професорка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії НМУ ім. О.О. Богомольця.

Ольга Горбаньова — фахівчиня з профілактики неінфекційних захворювань ЦГЗ.

Наталія Гриб — фахівець з профілактики неінфекційних захворювань ЦГЗ.

Звертаємо вашу увагу, що успішне проходження курсу не передбачає отримання балів БПР.

Долучитися до курсу можна за зареєструвавшись на платформі дистанційного навчання. 

Курс розроблено в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Надання підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України для зміцнення та розбудови спроможності системи охорони здоров’я для здійснення кращого моніторингу, епідеміологічного нагляду, реагування на спалахи захворювання та їхньої профілактики» за підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США (DHHS).

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024