Як працює відділення гемодіалізу Володимирського ТМО. ВІДЕО

28 Березня 2023, 12:43
Як працює відділення гемодіалізу Володимирського ТМО 600
Як працює відділення гемодіалізу Володимирського ТМО

У Володимирському ТМО діє сучасне відділення амбулаторного гемодіалізу, де пацієнти з хронічною хворобою нирок отримують процедуру очищення крові.

У більшості людей – дві нирки, але якщо з якоїсь причини нирки не справляються, розвивається ниркова недостатність, і потрібно шукати новий спосіб підтримувати баланс усього організму. У такому разі людині життєво необхідний гемодіаліз – він подовжує життя на 15-25 років, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці

Постійно отримують процедуру очищення крові за допомогою апарату «штучна нирка» пацієнти з Володимира, Ковельського та Володимирського (колишнього Локачинського) районів. Вони проводять у відділенні по 4 години тричі на тиждень.

Під час повномасштабної війни у відділенні отримували процедуру очищення крові також пацієнти із Харкова, Києва та Чернігова.

Крім хронічних, діалізи бувають і гострі, коли виникає гостре ураження нирок внаслідок отруєнь, при виражених набряках тканин і органів та порушеннях кровопостачання. За допомогою процедури гемодіалізу відбувається очищення крові від токсинів як зовнішніх, так і речовин, що в нормі повинні виводитись з організму нирками, але з тих чи інших причин це не відбувається.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром