Студентки-фармацевтки Волинського університету провели майстер-клас із виготовлення мазей

26 Березня 2023, 10:12
Студентки-фармацевтки Волинського університету провели майстер-клас із виготовлення мазей 527
Студентки-фармацевтки Волинського університету провели майстер-клас із виготовлення мазей

Студентки-фармацевтки, які є членами та активними учасниками проблемної групи «Фармація- ВНУ», взяли участь у Дні науки, який відбувався у Волинському науковому ліцеї Волинської обласної ради на Вишкові.

Відбувся захід у п'ятницю, 24 березня, йдеться на сторінці «Farmacia ВНУ» у фейсбуці. 

Дівчата провели своєрідну «профорієнтацію» серед ліцеїстів. Настя Драпчинська, Настя Линдюк (Фарм35), Соня Гапонюк та Настя Тимощук (Фарм45) показали майстер-клас з виготовлення лікарських засобів (крапельок з протарголом, розчину міді сульфату, пасти Лассара, цинкової, фурацилінової та стрептоцидової мазей); навчили робити «шипучки» своїми руками; продемонстрували відвідувачам на практиці елементи несумісностей, що трапляються в практиці технології ліків (хімія між анальгіном і перекисом, утворення евтектичних сумішей хлоралгідрат/камфора, розшарування емульсій).

Майбутні фармацевтки також навчили усіх охочих готувати мазі і креми. Всю продукцію, яку ліцеїсти зробили власноруч (під керівництвом студенток), вони забирали із собою. Хтось робив для себе, хтось для рідних і близьких, а хтось казав, що віддасть бійцям на фронт. 

«Своїм позитивом і енергією студентки зарядили гостей та керівництво ліцею, які так само долучились до акції «зроби сам»... «для себе»... Приємна атмосфера ВНЛ, гостинність директорки Ірини Лозовської залишили неабиякі враження від перебування в стінах цього навчального закладу», – йдеться у дописі.

Читайте також: Фармацевти Волинського університету, які готують ліки для військових, просять допомоги

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024