Як дізнатися, скільки відшкодували аптекам коштів за програмою реімбурсації

12 Березня 2023, 13:44
Як дізнатися, скільки відшкодували аптекам коштів за програмою реімбурсації 1459
Як дізнатися, скільки відшкодували аптекам коштів за програмою реімбурсації

Прозорість та підзвітність – головні принципи Національної служби здоров'я України. Дані про всі оплати, які здійснює НСЗУ – публічні та регулярно оновлюються у формі дашбордів. 

На сайті Нацслужби здоров'я у розділі «Е-дані»/ «Аналітичні панелі (Дашборди)» розміщені 22 аналітичні панелі, які містять інформацію про різні показники роботи медичних закладів.

Зокрема публічними є дані про оплати аптечним закладам за договорами про реімбурсацію – відшкодування за програмою «Доступні ліки». Дані про оплати публікуються на дашборді «Оплати аптечним закладам за договорами про реімбурсацію з НСЗУ».

Перейти до дашборду можна за посиланням: https://cutt.ly/B8Pwnas.

У першому розділі дашборду інформація відображена в таблиці, на другій – в графіках, а третій – у вигляді мапи.

На кожній сторінці можна фільтрувати дані: за періодом, областями, населеними пунктами, формою власності аптек (комунальні, приватні), конкретною аптекою, а також напрямом програми реімбурсації (інсуліни, нецукровий діабет, хвороба Паркінсона тощо).

Наприклад, найбільші оплати від НСЗУ з початку 2023 року отримало КП «Фармація» – 22,6 мільйона гривень. З них за інсуліни – понад 17 мільйонів гривень.

За формою власності більше оплат отримали приватні аптеки – 389 млн грн (85% оплат). В розрізі населених пунктів в лідерах аптеки м. Києва, які отримали понад 87 мільйонів оплат. На 11 місці аптеки в с. Сокільники (Львівщина), які отримали понад 8 мільйонів гривень.

Читайте також: Набув чинності оновлений реєстр лікарських засобів, що підлягають реімбурсації (Доступні ліки)

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром