Львівщина отримає електрогенератори для Центрів екстреної меддопомоги

24 Лютого 2023, 14:07
ЮНІСЕФ надав Україні 55 електрогенераторів для Центрів екстреної меддопомоги 569
ЮНІСЕФ надав Україні 55 електрогенераторів для Центрів екстреної меддопомоги

Щоб діти та батьки змогли отримувати екстрену медичну допомогу незалежно від наявності електропостачання, у лютому Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) надав 55 електрогенераторів для Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Більшість генераторів забезпечуватимуть безперебійну роботу центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на прифронтових територіях Запорізької, Дніпропетровської, Чернігівської областей. Ще частину буде доставлено до закладів Черкаської, Кіровоградської та Львівської областей, йдеться на сторінці МОЗ у фейсбуці

Цього року ЮНІСЕФ надасть медичним закладам близько 300 генераторів завдяки ініціативам Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, ЄС, Республіки Корея, Іспанії, Великобританії та Бюро гуманітарної допомоги USAID Ukraine - USAID Україна.
Для роботи в екстрених умовах в українських медзакладах вже працює понад 4 000 генераторів різної потужності, які дозволяють закрити мінімальну потребу в електроенергії. Для їх безперебійної роботи, кожен медзаклад має резерв пального мінімум на 5 днів.

Окрім генераторів, значна частина закладів також забезпечені станціями супутникового інтернету Starink. Наразі в системі охорони здоров’я встановлено понад тисячу станцій Starink, які дозволяють їм навіть в критичних ситуаціях залишатися на звʼязку.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024