Лікарі Ковельського МТМО врятували життя пацієнту з гострим інфарктом міокарда та кардіогенним шоком

31 Січня 2023, 13:12
Лікарі Ковельського МТМО врятували життя пацієнту з гострим інфарктом міокарда та кардіогенним шоком 1147
Лікарі Ковельського МТМО врятували життя пацієнту з гострим інфарктом міокарда та кардіогенним шоком

Завдяки оперативним професійним діям ковельських медиків та застосуванню найсучаснішого високотехнологічного медичного обладнання хворого з інфарктом міокарда успішно прооперували.

Він почувається добре та уже виписаний додому, йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці

48-річний Олександр Сащук поступив на приймальне відділення у критичному стані з артеріальним тиском 60/40 мм.рт.ст. Його серце могло зупинитися будь-якої миті, тому лікарі прийняли рішення про екстрену реваскуляризацію на механічній підтримці кровообігу. Пацієнта підключили до системи VA – ECMO.

Коронарографія показала множинні ураження судин серця. Хворий потребував термінового стентування. Під час операції серце пацієнта зупинилося. Виникла фібриляція шлуночків, яка не відновлювалась шляхом багаторазових дефібриляцій та введенням антиаритмічних препаратів. 

Завдяки системі ECMO пацієнт знаходився у свідомості. Лікарі виконали перкутанне коронарне втручання. Після відновлення кровотоку в коронарних артеріях було відновлено й серцевий ритм шляхом багаторазових дефібриляцій.

Чотири дні життя пацієнта підтримувала система штучного кровообігу, яка виконувала функції серця. Після проведеного стентування судин стан хворого, лабораторні та гемодинамічні показники поліпшувалися з кожним днем. 

На п'яту добу було прийнято рішення про відключення VA-ECMO та переведення пацієнта з відділення анестезіології та інтенсивної терапії у кардіохірургічний центр Ковельського МТМО, де він продовжив лікування.

Нині Олександр Сащук почувається добре та щиро вдячний лікарям: Володимиру Танському, Дмитру Парахневичу, Павлу Андреєву, Тарасу Окуню, Ользі Танській, Сергію Прудкому та медичному персоналу відділень за врятоване життя й турботу.

Читайте такожКовельське МТМО, попри перебої з електрикою, продовжує надавати меддопомогу усім, хто потребує

Ковельське МТМО забезпечене автономними джерелами живлення

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024