Нові види операцій та безболісні пологи: у Нововолинській лікарні відзвітували за рік роботи

31 Січня 2023, 09:15
Нові види операцій та безболісні пологи: у Нововолинській лікарні відзвітували за рік роботи 768
Нові види операцій та безболісні пологи: у Нововолинській лікарні відзвітували за рік роботи

У Нововолинській центральній лікарні, не зважаючи на воєнний стан, продовжують розвиток медзакладу та надавати пацієнтам медичну допомогу.

Звіт про діяльність роботи Нововолинської центральної міської лікарні  та Центру первинної медико-санітарної допомоги заслухали очільник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух та заступниця міського голови Нововолинська Ніна Шумська, йдеться на сторінці Нововолинської лікарні у фейсбуці

Олег Шипелик, директор Нововолинської лікарні, прозвітував про роботу закладу. Роботи зроблено чимало, важко виділити все. Пристосувалися до роботи в нових реаліях та зрозуміли, що тут, в тилу, повинні продовжувати працювати якісно.
У минулому році в закладі запровадили нові оперативні втручання, почали проводити артроскопії та імплантацію кульшових суглобів. За словами лікаря, загальна кількість операцій по усіх відділеннях в порівнянні з минулим роком збільшилася. 
Придбано та отримано від благодійників нове обладнання в операційний блок та відділення НЦМЛ.

Попри те, що на Волині кількість новонароджених зменшилася на 15,8%, у Нововолинську народжуваність збільшилася на 6,6%. При цьому кожна четверта жінка обирає природні пологи зі знеболенням.
Колектив медзакладу підсилили кваліфіковані фахівці, в тому числі переселенці з окупованих територій.
«Рухаємося далі згідно розробленої стратегії розвитку, незважаючи ні на що. Є ряд викликів та є над чим працювати», – зазначив керівник медзакладу.
Очільник охорони здоров’я відзначив позитивну динаміку в розвитку медичного закладу та роботі директора і медичного персоналу. 
Також директорка Центру ПМСД Ольга Попіка прозвітувала про діяльність закладу протягом 2022 року. Хоч і первинна та вторинна ланки надання медичної допомоги функціонують як два окремі підприємства, ці два заклади працюють пліч-о-пліч. Сімейні лікарі направляють пацієнтів на лікування до спеціалістів КНП «НЦМЛ». Тож їхня діяльність тісно переплітається.

Разом медики прагнуть забезпечити мешканцям Нововолинської та сусідніх громад, а також внутрішньо переміщеним громадянам, якісний рівень надання медичних послуг.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024