Побили рекорд: за рік львівські хірурги зробили майже сто трансплантацій

01 Січня 2023, 09:25
Побили рекорд: за рік львівські хірурги зробили майже сто трансплантацій 727
Побили рекорд: за рік львівські хірурги зробили майже сто трансплантацій

У 2022 році хірурги Першого медоб’єднання Львова виконали рекордну кількість трансплантацій, врятувавши майже сотню життів.

Львівські медичні команди пересадили сім сердець, 12 печінок та 78 нирок. З них три нирки та одну печінку отримали діти, повідомляють у медзакладі.

Співчуття та подяка сім’ям донорів за складне рішення, що стало порятунком для інших.

Нирки львівські трансплантологи пересаджували пацієнтам з важкою нирковою недостатністю. В 90% випадків – це хронічний гломерулонефрит. Від родинного донора за рік пересадили 43 нирки. Посмертно – 35.
Печінку отримували пацієнти з цирозом. Їхній вік – від 30 до 50 років.
Серця пересаджували чоловікам, їх семеро. Найстаршому з них – 67 років. Наймолодшому – лише 34. Важку серцеву недостатність у них спричинили вроджена дилатаційна кардіоміопатія, або ішемічна кардіоміопатія – ураження значної частини міокарда внаслідок інфаркту.
Наша мета у 2023 році – зробити мінімум вдвічі більше операцій та активно розвивати дитячу трансплантологію. Аби кожна дитина, кожен українець отримав орган тут, в Україні.
 
«Величезна вдячність всім медичним командам усіх центрів та відділень Першого медоб’єднання Львова за їхню наполегливу та самовіддану працю упродовж року! Дякуємо нашим колегам з інших медичних закладів України, з якими співпрацюємо у трансплантації органів. Дякуємо команді Міністерство охорони здоров'я України і особистій підтримці міністра Віктора Ляшка і директорату високоспеціалізованої меддопомоги та інновацій під керівництвом Василя Стрілки, Українському центру транспланта-координації за підтримку та розвиток української трансплантології. Окрема подяка народній депутатці України Оксані Дмитрієвій, завдяки якій маємо законодавчу базу. Бажаємо усім сил та міцного здоров’я продовжувати виконувати свою місію з порятунку життів», – йдеться у дописі. 

 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024