У росії поширили новий вкид про донорство крові від школярів на потреби ЗСУ

05 Грудня 2022, 10:11
У росії поширили новий вкид про донорство крові від школярів на потреби ЗСУ 1893
У росії поширили новий вкид про донорство крові від школярів на потреби ЗСУ

У так званих квазіреспубліках лднр та росії видали новий вкид про те, що в українських школах організовують учнів для здачі донорської крові на потреби ЗСУ.

З черговим вкидом росіян розбиралися фактчекери НотаЄнота.

Україна повністю забезпечує себе необхідною донорською кровʼю. Зокрема, Людмила Лінник, координаторка всеукраїнської платформи ДонорUA розповідає: 

«За дві доби повномасштабного вторгнення українці повністю забезпечили резерв крові і закрили усі гострі потреби. На платформі ДонорUA зареєструвалося уже понад 100 тисяч добровольців, що дозволяє закрити усі потреби у крові та її компонентах для військових та цивільних. Від 24 лютого в Україні не було жодного разу дефіциту крові та її компонентів. Ці потреби закривалися і закриваються за допомогою волонтерів та регулярних донорів».

«Зі свідоцтвом про народження кров здати не можливо. Потрібен тільки паспорт. Або військовий квиток, якщо це військовослужбовець», – додає вона.
Та й в Україні, попри те, що наразі триває реформа системи освіти, 12 років вчитимуться діти, які пішли у 1-й клас у 2018 році. Тобто у нас зʼявляться дванадцятикласники тільки у 2029-му році.

Це не перший фейк, який поширюють про кров. Ось тут була дуже вірусна тема на початку листопада - мовляв, в Україну поставили інфіковану кров, але в Україну з 2014 року не завозять кров з-за кордону. Детально про це читайте тут.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024