До деокупованої Херсонщини доставили партію обладнання та медикаментів

30 Листопада 2022, 10:47
До деокупованої Херсонщини доставили партію обладнання та медикаментів 1200
До деокупованої Херсонщини доставили партію обладнання та медикаментів

На територіях Херсонщини, які ЗСУ звільнили від російських окупантів, продовжують відновлюватися послуги з медичної допомоги.

Укрвакцина доставила до лікарень на звільнених територіях критично важливе медичне обладнання, вакцини та медичні вироби, повідомляє МОЗ України.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Богдана Боруховського, окупанти за час перебування на Херсонщині зруйнували об'єкти медзакладів, а з лікарень, що вціліли, викрали численне обладнання. Тому наразі МОЗ спільно з партнерами докладає максимум зусиль, аби забезпечити їх необхідним обладнанням, яке дозволяє надавати якісні послуги пацієнтам.  

«Весь час, поки Херсонщина перебувала в окупації, росіяни робили все, аби максимально знищити нашу медицину. Вони руйнували лікарні, вивозили численне дороговартісне обладнання, а те, що не могли вивезти, – просто знищували. Тому зараз ми максимально консолідуємо зусилля задля того, щоб в максимально короткі терміни відновити надання медичної допомоги на звільнених територіях», – розповів Богдан Боруховський. 

Загалом наразі на звільненій Херсонщині працюють 43 медичні заклади. До частини з них вже доставлено рентгенівські діагностичні пересувні апарати, монітори пацієнта, вакцини для профілактики гепатиту, поліомієліту та численні медичні вироби.  

Товари були закуплені за централізованими державними програмами та за проєктом World Bank Ukraine, за яким Укрвакцина виступає ключовим логістичним партнером. Весь час, поки Херсонщина перебувала в окупації, Укрвакцина зберігала вантажі на своїх складах, аби доставити їх одразу після звільнення регіону від російських окупантів.

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що Херсон отримав перші автомобілі екстреної медичної допомоги. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром