На Волині за тиждень майже 2,5 тисячі людей захворіли на грип та ГРВІ

02 Листопада 2022, 15:24
На Волині за тиждень майже 2,5 тисячі людей захворіли на грип та ГРВІ 1402
На Волині за тиждень майже 2,5 тисячі людей захворіли на грип та ГРВІ

У Волинській області з 24 по 30 жовтня на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 2488 осіб.

Попереднього тижня на Волині зафіксували 2617 хворих на грип та ГРВІ, тож зниження становить10%. Серед захворілих 56% становлять діти до 17 років, йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Інтенсивний показник захворюваності за даний період становить 244 на 100 тисяч населення, що на 56% нижче епідемічного порогу та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На Волині за  минулий тиждень проти грипу вакциновано 6 осіб, із них одна дитина.

За результатами епіднагляду в Україні циркуляції вірусів грипу не зареєстровано. В області, крім коронавірусної інфекції, циркулюють аденовіруси, RS-віруси.                  

Найкраща профілактика грипу — це вакцинація. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною й ефективною. Найкращий час для щеплення – на початку епідемічного сезону. Проте вакцинуватися можна впродовж усього епідсезону, і важливо враховувати, що ефективність вакцини настає через 14 днів.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти виникненню ускладнень  та смертельним наслідкам хвороби.

Основні групи ризику:

  • медичні працівники, які мають більший ризик захворіти на грип через особливості професії;
  •  вагітні, яким варто пам’ятати, що грип може мати серйозні наслідки під час вагітності. Натомість вакцинація проти сезонного грипу безпечна на всіх етапах вагітності;
  • особи старше 65 років, так як імунітет із віком послаблюється і стає менш ефективним у боротьбі із грипом;
  • люди із хронічними захворюваннями, у котрих  ризик ускладнень грипу значно підвищується.

Придбати вакцини можна в аптеках і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024