Як почуває себе підліток з Волині, якому рік тому пересадили серце

20 Жовтня 2022, 09:12
Як почуває себе підліток з Волині, якому рік тому пересадили серце 931
Як почуває себе підліток з Волині, якому рік тому пересадили серце

14-річний Максим з Волині, якому минулого року зробили операцію з пересадки серця, нині добре почувається і немає жодних скарг на здоров’я.

 Днями він побував у столиці на плановому огляді. 

Про це розповіли в Інституті серця МОЗ України. 

Насправді унікальна, історична подія для кардіотрансплантації відбулася рік тому! Була проведена перша в Україні трансплантація серця дитині. Для нас це величезне досягнення, адже тепер українці, незалежно від віку, мають змогу отримати допомогу на найвищому медичному рівні в рідній країні, а не за кордоном.

 

Хлопця на фото звати Максим, йому 14 років. Сьогодні разом зі своєю мамою він приїхав на плановий огляд до Києва, адже родина мешкає в Волинській області. Наразі все добре, жодних зауважень з боку медиків. Але ще рік тому страшний діагноз не давав жодного шансу на життя. Єдиним шансом на порятунок була трансплантація серця…

Операцію у Львові виконували Борис Тодуров та Гаврил Ковтун з командою лікарів Інститут серця МОЗ України, а також колеги з Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова (наразі Перше медичне об'єднання Львова, директор Oleg Samchuk).

Завдяки їх титанічній праці українська трансплантологія вийшла на новий рівень, і підтвердження тому - десятки врятованих життів.

Сьогодні мама Максима, пані Тетяна, розповіла нам, що хлопець вже давно веде активне і насичене життя звичайного підлітка. І навіть займається спортом. А ще задумується про вибір майбутньої професії, і не виключає, шо стане…лікарем!

Ми усією командою Інституту серця щиро радіємо, і бажаємо здоров’я нашому пацієнту та його родин.

Нагадаємо, 13-річний Максим Давидюк з Волині став першою дитиною, якій в Україні пересадили серце. Нині він прийшов після операції на плановий огляд. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром