З травня у Нововолинській лікарні виявили 13 випадків захворювань на рак молочної залози

16 Жовтня 2022, 10:41
З травня у Нововолинській лікарні виявили 13 випадків захворювань на рак молочної залози 445
З травня у Нововолинській лікарні виявили 13 випадків захворювань на рак молочної залози

З травня 2022 року у Нововолинській лікарні виконано 1356 мамографій жінкам, з них у 13 випадках виявили онкологію.

Про це інформують на сторінці медзакладу у фейсбуці

Мамографія молочних залоз – це метод діагностичного обстеження, що проводиться за допомогою сучасного рентгенодіагностичного апарату – мамографа. У Нововолинській ЦМЛ всі мамографії виконуються у цифровому варіанті і можуть бути записані диск або роздруковані на спеціальній мамографічній плівці.

Прийом пацієнтів проводиться безкоштовно за електронним направленням від сімейних лікарів, лікарів-гінекологів, лікаря-онколога чи спеціаліста іншого профілю. Або по самозверненню (без направлення – послуга платна).

Кабінет працює з 8:00 до 14:00 (понеділок-п’ятниця).

Чому так важливо проходити мамографію

Рак грудей – найбільш поширений вид ракового захворювання серед жінок. Число нових випадків раку молочної залози в світі перевищило 1 млн., і складає 10% всіх злоякісних пухлин різних локалізацій.

Смертність залишається високою, що обумовлено перш за все пізньою діагностикою даної патології, у зв’язку з несвоєчасним зверненням пацієнток.

Виявити злоякісні новоутворення можна на ранніх стадіях патологічного процесу задовго до появи першої клінічної симптоматики!

Показання до проведення мамографії:

  • профілактичне дослідження молочних залоз жінкам, віком понад 35 років з метою виявлення патологічного процесу, що має прихований перебіг (насамперед ракової пухлини, що не пальпується);

  • наявність в залозі ущільнення.

Мамографію проводять у першу фазу менструального циклу (на 3-10 добу).

У медзакладі просять жінок щорічно проходити профілактичне мамографічне обстеження після 35 років із метою своєчасної діагностики захворювань молочної залози. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024