Боєць Нацгвардії розповів, чому військовим і цивільним важливо вакцинуватися від коронавірусу

03 Жовтня 2022, 12:38
Боєць Нацгвардії розповів, чому військовим і цивільним важливо вакцинуватися від коронавірусу 360
Боєць Нацгвардії розповів, чому військовим і цивільним важливо вакцинуватися від коронавірусу

Гліб Колесов, юрист Центр демократії та верховенства права та боєць Нацгвардії, розповідає про важливість заходів із запобігання поширенню COVID-19 в армії.

Про це пише телеграм-канал Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

«Військові не є винятком для обов’язкового тестування та вчасної вакцинації. Перебуваючи у тісній взаємодії у підрозділі — починаючи від спільного побуту, закінчуючи величезною кількістю живих контактів, — автоматично потрапляють у групу підвищеного ризику інфікування та розповсюдження будь-яких вірусів. Зокрема через обмеженість у побуті і неможливість ізолюватися у випадку захворювання», – каже боєць.

За словами військового, вакцинація не тільки убезпечить безпосередньо військового та його оточення, але й може стати своєрідним захистом у випадку нової хвилі захворюваності. З огляду на попередні хвилі масового захворювання на COVID-19, ідеться про національну безпеку в контексті здорової армії. Краще запобігти хворобі, ніж лікуватися. 

«Не можна нехтувати також і своєчасним тестуванням на наявність вірусу в організмі. Адже вчасне виявлення недуги допоможе уникнути поширення вірусу на значно більшу кількість людей навколо. Тому вибір на користь тестування та вакцинації очевидний», – каже боєць Нацгвардії.

Для отримання направлення на безоплатне тестування або щеплення військовому потрібно звернутися до військово-медичних установ у пунктах постійної дислокації військових частин.

Є питання – Контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19

Турбота про здоров’я – твій внесок у перемогу!

У рамках спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України у партнерстві з ПРООН в Україні

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024