Рівненщина отримає реанімобілі, придбані через платформу United24

02 Жовтня 2022, 12:08
Рівненщина отримає реанімобілі, придбані придбаних через платформу United24 783
Рівненщина отримає реанімобілі, придбані придбаних через платформу United24

Наступні 17 автомобілів швидкої медичної допомоги, закуплені в межах ініціативи першої леді України через фандрейзингову платформу UNITED24, поїдуть у регіони, а саме: в Запорізьку,  Миколаївську, Рівненську, Сумську, Харківську та Одеську області. 

Перші 18 уже прибули на Сумщину, Харківщину, Миколаївщину, Чернігівщину і Рівненщину, пише МОЗ

Автівки обладнані усім необхідним: кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. Це дає змогу швидко й безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні.

«Очевидно, що «швидкі» типу С найперше скеровуємо в прифронтові регіони, а також ті, що перебувають під артилерійськими та ракетними обстрілами. Автівки облаштовані для транспортування пацієнтів. У них можна здійснювати лікування кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран, внутрішньосерцеву кардіостимуляцію…», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, напередодні другого Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 23 липня, ініціаторка події Олена Зеленська оголосила про збір коштів на «швидкі» для України – через платформу UNITED24. Загальна сума зборів склала понад $6,4 млн.

Долучитися до підтримки сфери охорони здоров’я можна за посиланням https://u24.gov.ua/uk. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром