На Волині здійснили моніторингові візити задля профілактики інфекцій серед переселенців

24 Вересня 2022, 10:45
На Волині здійснили моніторингові візити задля профілактики інфекцій серед переселенців 1077
На Волині здійснили моніторингові візити задля профілактики інфекцій серед переселенців

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, а також його структурних підрозділів здійснюють моніторингові візити в місця тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). 

Серед основних завдань таких візитів – профілактика інфекцій серед переселенців. Зокрема, працівники Горохівського відділення Луцького районного відділу ВОЦКПХ відвідали мешканців гуртожитку одного з  навчальних закладів, повідомляють на сайті закладу охорони здоров'я.  

Наразі там 45 переселенців, 12 із них – діти. Серед мешканців проведено анкетування, щоб з’ясувати їх  вакцинальний статус. Фахівці спілкувалися з ВПО про важливість профілактичних щеплень відповідно до Національного календаря, а також проти  COVID-19. Зараз серед них від коронавірусної хвороби вакциновано два десятки людей.  Після роз’яснень кілька переселенців виявили бажання зробити щеплення.  

Також фахівці  Горохівського відділення побували з моніторинговими візитами в Локачах. Йшлося про впровадження заходів інфекційного контролю за туберкульозом у місцевих закладах охорони здоров’я – ЦПМСД та лікарні.  

Довідково: За інформацією на 23 вересня, у місцях компактного проживання на Волині мешкає майже 1,5 тисячі людей. За даними обласної державної адміністрації, наразі в області проживають і мають статус ВПО 59 тисяч 859 людей. Загалом від початку повномасштабної війни в Україні  Волинь прийняла 73,5 тисячі внутрішніх переселенців.

Під час воєнного стану в Україні багато людей перебуває у центрах для ВПО. Варто пам’ятати, що масові скупчення людей створюють додаткові ризики передачі інфекційних захворювань.

Основні правила, щоб захистити себе:

  • зайвий раз не торкайтесь обличчя руками.
  • мийте руки перед їжею або користуйтесь антисептиком.
  • коли кашляєте або чхаєте — прикривайтесь серветкою або ліктем.
  • не вживайте продукти з простроченим терміном придатності й ті, що підозріло пахнуть чи виглядають.

«Помітивши у себе симптоми будь-якої інфекції, зверніться до лікаря. Якщо ви перебуваєте в безпеці — подбайте про вакцинацію!», – йдеться у повідомленні. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром