У Любомльському ТМО збільшилось надання медичної допомоги з кожного пакету послуг

09 Вересня 2022, 14:23
У Любомльському ТМО збільшилось надання медичної допомоги з кожного пакету послуг 518
У Любомльському ТМО збільшилось надання медичної допомоги з кожного пакету послуг

Серед тих закладів Волині, де зосереджено найбільш медичних послуг за Програмою медгарантій, є Любомльське ТМО. 

Медзаклад має надсучасне діагностично-лікувальне обладнання. Зокрема, мова йде про оновлене приймальне відділення в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», яке працює у напрямку надання екстреної медичної допомоги, йдеться на сторінці ТМО у фейсбуці

Так, в цьому році у Любомльському ТМО збільшилась кількість послуг за Програмою медичних гарантій з 15 до 17. До тих послуг, які у ТМО надавали минулого року, додалися ще дві послуги пацієнтам: мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям (з початку року надали 243 таких послуги, в стаціонарах - пролікували 23 паліативних хворих), а також  хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня (82 послуги з часу укладення договору).

Загалом же ті види медичної допомоги, які надають у Любомльському ТМО та передбачені Програмою медичних гарантій, охоплюють основні види медичної допомоги населенню та задовольняють його потреби: первинну, спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу, паліативну допомогу, а також медичну допомогу дітям до 16 років та допомогу при вагітності та пологах. Залишаються пріоритетні такі напрями: медична допомога при пологах, стаціонарна допомога та 6 досліджень для раннього виявлення онкології.

Як зазначає генеральний директор Любомльського ТМО Володимир Дибель, в цьому році Нацслужба здоровя підвищила вимоги до медичних закладів стосовно укладення пакетів послуг. Але це не завадило Любомльському ТМО з початку року у порівнянні з минулим збільшити кількість випадків надання медичної допомоги по кожному пакету послуг. 

Найбільше послуг надали пацієнтам за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах» – 65126. На другому місці за кількістю наданих послуг – стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах – 2639 (у порівнянні з минулим роком за 2-4 квартал стоматологи надали 2 247 послуг). 

Третє місце у структурі за кількістю випадків займає стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій – 1972, четверте місце – ведення вагітності в амбулаторних умовах: з початку року і станом на 31 серпня у Любомльському ТМО надано 1304 таких послуги, а в акушерсько-гінекологічному відділенні прийняли 231 пологи.

У медзакладі наголошують, що в цьому році Нацслужба здоров’я підвищила коефіцієнти виплат за складність випадків захворювань. Наприклад, найбільший коефіцієнт виплачується за тих пацієнтів, котрі перебувають у реанімаціях на штучній вентиляції легень, серед яких – і хворі з ковідною інфекцією. Так, за вісім місяців у Любомльському ТМО у стаціонарах надали медичну допомогу 144 пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Окрема увага – на профілактиці та ранньому виявленні онкологічних захворювань. Відтак жителям Любомльщини та Шаччини доступні 5 видів обстежень, під час яких на ранніх стадіях можна діагностувати рак. Загалом же з початку року в ТМО зробили 504 мамографії, 54 – гістероскопій, 163 – езофагогастродуоденоскопій, 35 – колоноскопій, 25 – цистоскопій.

За пакетом послуг «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги» у минулому році в ТМО надали 108 послуг, в цьому ж році за 8 місяців – уже 91 послуга.

Збільшення кількості наданих послуг з різних видів медичної допомоги може свідчити про високу довіру населення до якості надання послуг лікарями Любомльського ТМО. Окрім того, аби отримати якісну медичну послугу, мешканцям громад Любомльщини та Шаччини, завдяки новій медичній апаратурі та професіоналізму медиків, не треба долати чималу відстань до обласного центру, аби пройти там обстеження.

Тож у медзакладі кажуть, що будуть і надалі працювати задля збереження здоровя населення.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024