Понад п'ять мільйонів таблеток йодиду калію передасть в Україну Євросоюз

31 Серпня 2022, 15:23
Понад 5 мільйонів таблеток йодиду калію передасть в Україну Євросоюз 923
Понад 5 мільйонів таблеток йодиду калію передасть в Україну Євросоюз

Європейський Союз поставить Україні 5,5 мільйонів таблеток йодиду калію для захисту від потенційного радіаційного опромінення у разі аварії на Запорізькій АЕС.

Про це пише CNN.

Комісія Євросоюзу назвала цей крок превентивним заходом безпеки.

«Таблетки будуть використовуватися в обмежених випадках, щоб уникнути поглинання вдихуваного або проковтнутого радіоактивного йоду щитовидною залозою», – йдеться в заяві комісії.

За їхніми даними, таблетки запросив український уряд для підвищення рівня захисту населення біля Запорізької атомної електростанції.

«Ніяка атомна електростанція ніколи не повинна використовуватися в якості театру військових дій. Неприпустимо, щоб життя цивільних осіб наражалися на небезпеку. Всі військові дії навколо Запорізької АЕС повинні бути негайно припинені», – додав комісар ЄС з кризового управління Янез Ленарчич. 

Нагадаємо, що група з 14 експертів організації Об'єднаних Націй зі спостереження за ядерною енергетикою прибула до Києва. 

Вони планують потрапити на окуповану Запорізьку атомну електростанцію, яка вже неодноразово потрапляла під ворожі обстріли.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром