Діабет, гіпертонія, онкологія: чим небезпечна надмірна вага тіла

26 Серпня 2022, 11:43
Діабет, гіпертонія, онкологія: чим небезпечна надмірна вага тіла 360
Діабет, гіпертонія, онкологія: чим небезпечна надмірна вага тіла

Вченими доведено, що збільшення маси тіла вкорочує життя.

Є всі підстави для того, щоб ожиріння розглядати, як серйозне захворювання. Надмірна маса тіла небезпечна вже сама собою, вона збільшує ризик виникнення таких захворювань як діабет, серцево-судинні захворювання, гіпертонії, деяких видів онкологічних захворювань і це далеко не все, роз'яснюють у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Виявилося, що у світі приблизно 640 мільйонів чоловіків та жінок мають надмірну вагу, із них 266 мільйонів – це чоловіки та 375 мільйонів – жінки. Найповнішими виявилися громадяни Китаю та США. Україна теж гладшає. Від надмірної ваги страждає більш як половина українців.

Що ж робити?

Не варто провокувати апетит, тому, потрібно зменшити вживання смаженого, гострого, прянощів, або перченого. Якщо відмовитись від солі, то можна схуднути на кілька кілограмів: організм виведе зайву воду.

На думку спеціалістів перехід на малобілкову і низькокалорійну їжу дозволить у два рази збільшити тривалість життя. Але починати треба з дитячих років. Якщо людина веде здоровий спосіб життя, працює фізично і розумово, то додатково можна прожити ще 20 років. З віком необхідно старатися підтримувати масу тіла, яку ви мали у 20-25 років. Це ідеальна норма.

Ніхто не бачив лева, хворого на ожиріння, чи антилопи, що живуть в природних умовах.

Маємо взяти за основу свого харчування принцип: «Менше їсти, більше рухатися; їсти, щоб жити», а не навпаки.

Щоб схуднути потрібен час.

Для людини повинно бути не байдужим, що вона їсть, п’є. Культура харчування людини є частиною її загальної культури та повинна виховуватися з дитинства.

Кожна людина повинна мати свій шлях до здоров`я і довголіття. Вона повинна навчитися відчувати, яке харчування їй корисне залежно від умов життя, обстановки, екології. Основне, щоб харчування забезпечувало всі потреби організму, тобто було повноцінне, по можливості різноманітне і супроводжувалось позитивними емоціями

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024