На Рівненщині планують створити університетську клініку

26 Липня 2022, 15:20
Фото ілюстративне 1091
Фото ілюстративне

На Рівненщині хочуть створити університетську клініку.

Про це повідомив очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Цей досвід прямо зараз вивчають у Польщі мій перший заступник Сергій Подолін разом із керівництвом Рівненської обласної лікарні, на базі якої хочемо утворити таку клініку, та ректорами релокованих до нас медичних ВНЗ – Луганського медичного університету та Харківського інституту медицини та біомедичних наук», – йдеться в повідомленні.

 Така університетська клініка стане базою для підготовки студентів та інтернів медичних університетів.

 Розраховують, що досвід Люблінського університету, на базі якого діє потужний симуляційний центр, стане  у нагоді. У них – це п'ятиповерхова унікальна модель клініки. Тут замість пацієнтів – спеціальні манекени, які відображають повну клінічну картину того чи іншого стану пацієнта. В центрі відбувається як навчання, так і відпрацювання практичних навичок студентами. 

Результатом цієї поїздки стане підписання меморандуму щодо подальшої співпраці між Рівненською обласною лікарнею та вищими медзакладами на Рівненщині із Люблінською університетською клінікою. 

Під час зустрічі також обговорювали можливість створення на базі Люблінського університету кампусу для Луганського та Харківського університетів. Це приміщення, де науковці та студенти, які виїхали за кордон, зможуть продовжувати викладати та вчитися. 

Нагадаємо, через війну на Рівненщину переїхали Луганський державний медичний університет та Харківський інститут медицини та біомедичних наук. Розташування в області таких навчальних закладів зможе підняти середній рівень освіти та стати новою точкою росту регіону.

Читайте також: У громаді Луцького району шукають лікаря в амбулаторію

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром