Для вірусологів Рівного провели п'ятиденний лабораторний тренінг у бомбосховищі

07 Липня 2022, 14:43
Для вірусологів Рівного провели п'ятиденний лабораторний тренінг у бомбосховищі 616
Для вірусологів Рівного провели п'ятиденний лабораторний тренінг у бомбосховищі

Минулого тижня ВООЗ провела 5-денний лабораторний тренінг з основ полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), біобезпеки та біозахисту у Рівному.

У ньому взяли участь 30 учасників – спеціалістів лабораторій вірусології, бактеріології та особливо небезпечних інфекцій Рівненського центру контролю та профілактики хвороб та інших зацікавлених закладів області, повідомляється на фейсбук-сторінці World Health Organization Ukraine.

Цей тренінг включав як теоретичний матеріал щодо принципів ПЛР, методів екстракції нуклеїнових кислот, виявлення результатів, так і практичні заняття, на яких учасники дізналися, як проводити повний ПЛР-аналіз від обробки зразка до видачі результатів. Велика увага приділялася питанням контролю якості ПЛР-досліджень та правилам біобезпеки в лабораторії.

Цей тренінг дозволяє підготувати персонал лабораторії, який займається ПЛР-тестуванням, або тих, хто тільки планує запровадити ПЛР-дослідження, до вирішення суто практичних завдань, які щодня виникають перед спеціалістом з ПЛР-діагностики.

Адаптуючись до воєнного часу, коли почалася повітряна тривога, всі учасники спустилися в укриття і продовжували там працювати.

Ці тренінги є частиною постійної роботи ВООЗ щодо покращення національного та регіонального потенціалу для діагностики актуальних на сьогодні інфекцій (наприклад, інфекцій з водним механізмом передачі, особливо небезпечних інфекцій, COVID-19) та надання технічної підтримки й експертизи українським лабораторіям, за підтримки Європейського Союзу. Цього тижня такий тренінг проходить у Луцьку.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024