У Рівному нагородили медиків та волонтерів почесними грамотами від «Ордену святого Пантелеймона»

26 Червня 2022, 13:20
У Рівному нагородили медиків та волонтерів почесними грамотами від «Ордену святого Пантелеймона» 1999
У Рівному нагородили медиків та волонтерів почесними грамотами від «Ордену святого Пантелеймона»

У Департаменті цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА 24 червня відбулися урочистості з нагоди вручення Почесних грамот «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за свободу й незалежність України у війні з російським агресором» від Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона». 

Про це пише газета «Медичний вісник».

Нагороджених вітали депутатка обласної ради, членкиня української делегації, яка взяла участь у засіданні Комітету з поточних справ Конгресу місцевих і регіональних рад Ради Європи, членкиня Рівненської Регіональної ради Світлана Богатирчук-Кривко, директор департаменту Олег Вівсянник, голова Рівненської Регіональної ради конкурсу Вікторія Покоєвчук.

Серед нагороджених – колектив КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни», який самовіддано і професійно надає кваліфіковану меддопомогу під керівництвом начальника госпіталю Андрія Бурачика.

Олександра Коваленко, керівниця волонтерського центру «Україна для героїв», який розпочав свою роботу 26 лютого під егідою Президента України. Щодня тисячі продуктових пакетів, пакети з засобами гігієни та предметів побуту доправляють до жителів гарячих точок України. За цей час близько 100 волонтерів щодня підготували до відправки майже 900 тонн гуманітарної допомоги до Києва, Полтави, Чернігівської області, Сумщини, Одещини, Дніпропетровщини, Харкова та Харківської області, Луганщини та Донецької області.

Юрій Поліщук, заступник міського голови міста Рівне з питань діяльності виконавчих органів влади. З перших днів російської військової агресії на території України добровільно вступив до лав ЗСУ та як лейтенант медслужби боронить кордони України.

Яна Зінкевич, медик-доброволець, начальниця медичного управління та реабілітації бійців добровольчих формувань, командир добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри», депутатка Верховної Ради України з 2019 р. З моменту створення батальйон «Госпітальєри» врятувала тисячі поранених українських воїнів з передової. З початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України сформувала 50 мобільних екіпажів, які щодня вивозять поранених і травмованих бійців та цивільних громадян з першої лінії фронту. З перших днів війни сприяє забезпеченню українських бійців якісними кровоспинними засобами, індивідуальними аптечками та військовим спорядженням.

Тарас Скрига, заступник начальника госпіталю з медичної частини — начальник медичної частини, підполковник медичної служби. Починаючи з 2014 року підполковник Скрига Т.М. неодноразово перебував у зоні проведення ООС, де надавав медичну допомогу пораненим та травмованим військовослужбовцям Збройних Сил України. З початку повномасштабної війни російського агресора на території України, Скрига Т.М. показав високий професіоналізм як військовий хірург, брав участь у евакуаціях військовослужбовців з інших областей України, провів сотні оперативних втручань пораненим військовослужбовцям, що врятувало їм життя і здоров’я. Проводив активну роботу із закордонними волонтерськими організаціями для забезпечення медичного обладнання для потреб нашої країни. Залучає до лікування постраждалих внаслідок військових дій, лікарів-спеціалістів з інших країн, з можливістю лікування та реабілітацією за кордоном. Активно проводить навчання щодо передачі досвіду бойових травм лікарям цивільних лікувальних закладів.

Тетяна Воронцова, голова ГО «РІВНЕ-ТАКМЕД», президент Рівненського міжрегіонального медичного Кластеру, директор Курсу BLS від ERC (Європейської ради реанімації). З кінця 2014 року організувала проведення навчання з тактичної медицини за стандартами NATO відповідно до протоколів CLS і TCCC. Протягом цього часу пройшли навчання більше 30 тисяч військовослужбовців з підрозділів більше 20 військових частин Збройних сил України, Нацгвардії, Служби безпеки України, Національної поліції, ДСНС. З 24 лютого спільно з інструкторами «РІВНЕ-ТАКМЕД» практично щотижня практикують навчання, тренінги для військовослужбовців ЗСУ, тероборони на Рівненщині, в Чернігівській області, Івано-Франківській області, Львівській області. Завдяки злагодженій роботі волонтерів доправляє автомобілі та військове спорядження для бійців ЗСУ.

Вікторія Шинкаренко, директорка КЗ «Будинок ветеранів» Рівненської міської ради, керівник ГО «Допомога Армії Рівне». З 2014 р. долучила до волонтерського руху та об’єднала навколо себе сотні людей, які прагнули допомогти армії. Тонни харчів, тисячі одиниць військового спорядження, сотні автомобілів були скеровані в ЗСУ. Мобілізована в ЗСУ в 2016 р. Після демобілізації не припинила допомагати армії. З початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України активізувала діяльність ГО «ДАР», створила групи швидкого реагування, в складі яких медпрацівники – добровольці на 4 реанімобілях долучаються до евакуаційних робіт. З метою забезпечення ЗСУ необхідним військовим спорядженням залучає до спільної роботи волонтерів з різних регіонів України та Португалії, Іспанії, Польщі, Великобританії, Литви, США та ін. країн.

Евальд Герінг, лікар ортопед-травматолог Клінікум Мінден (м. Мінден, Німеччина). З 24.02.2022 р. організовує надання гуманітарної допомоги у вигляді лікарських засобів, виробів медичного призначення, дороговартісного медичного обладнання. Зокрема в КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» РОР Е. Герінгом було передано апарати ШВЛ, VAC-системи для лікування вогнепальних поранень, УЗД-апарати, мобільні рентген-апарати. Завдяки допомозі лікарськими засобами та виробами медичного призначення, сформовано аптечки, що були відправлені військовим ЗСУ. З 22.05.2022 р. в м. Рівне на базі КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» РОР спільно з лікарями обласного закладу проводить складні оперативні втручання пораненим військовим.

Вікторія Домащук, сестра медична палати інтенсивної терапії обласного інсультного центру КП «Рівненська обласна клінічна лікарня ім. Юрія Семенюка» РОР.

02.12.2021 року підписала контракт про проходження військової служби у лавах ЗСУ, пройшла підготовку та здобула кваліфікацію військового медика. Під час повномасштабного вторгнення окупантів на територію України продовжує свою службу та допомагає нашим захисникам. Побувала в багатьох регіонах країни, де проходять бойові дії. На даний час служить на сході України.

Олександр Малиш, рентгенлаборант відділення променевої діагностики КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. Віктора Поліщука» РОР. З початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України добровільно вступив до лав ЗСУ та виконує службові обов’язки на посаді стрілець-санітар. Зарекомендував себе, як здібний, дисциплінований, старанний, наполегливий, професіонал своєї справи.

Таміла Трещук, сестра медична стаціонару КНП «Клесівська районна лікарня» Клесівської селищної ради. 30.07.2020 р. підписала контракт про проходження військової служби у лавах ЗСУ. У квітні 2022 року отримала звання сержант. З початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України знаходиться на фронтах сходу України.

Олександр Шинкаренко, фельдшер КП «Рівненський обласний центр психічного здоров’я населення» РОР. З 06.03.2022 р. в званні «старший солдат» виконує службу в ЗСУ на посаді фельдшера евакуаційного відділу військової частини у зоні бойових дій на Луганщині. Вважає своїм обов’язком допомагати побратимам під час бойових дій, надаючи їм медичну допомогу.

Сергій Дячук, брат медичний-анестезист відділення анестезіології та інтенсивної терапії КНП «Володимирецька багатопрофільна лікарня» Володимирецької селищної ради. 25.02.2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. З початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України виконує службові обов’язки за посадою стрілець-санітар.

Ярослав Романюк, брат медичний стаціонару відділення №2 КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» РОР. В 2014 році добровольцем приймав участь в антитерористичній операції на сході України в складі медичної бригади, отримав нагрудний знак «Учасник АТО». Після повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну вступив до медичної бригади ЗСУ і став на захист держави, відмовившись від права скористатись можливістю бронювання від призову.

Його хоробрість, мужність, тверда позиція українця бути потрібним і корисним Україні заслуговує поваги і відзнаки.

Олена Шевцова, фельдшерка-лаборантка КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» РОР. З перших днів російського вторгнення займалася волонтерством, згодом вступила до лав ЗСУ, щоб боротися проти російського агресора, поїхала на передову як медик. Добре працює в стресових ситуаціях, зберігає оптимізм і витримку, позитивне відношення до оточуючих. Проявила себе мужньою жінкою, турботливою мамою та справжнім патріотом своєї держави.

Олександр Смілянець, брат медичний-анестезист КНП «Володимирецька багатопрофільна лікарня» Володимирецької селищної ради. Професійний, досвідчений і працелюбний медичний працівник, оптиміст. На другий день повномасштабного вторгнення окупантів на територію України вступив до лав ЗСУ та виконує обов’язки фельдшера медичного пункту взводу однієї з військових частин.

Отець Іван Хміль, настоятель парафії Святого Юрія м. Рівне та парафії Святого Петра і Павла м. Здолбунів, військовий священник (капелан). Служить штатним капеланом з жовтня 2018 р., проходячи ротацію в зону ООС, здійснює духовну опіку на території Донецької області.

Заступник голови Рівненської Регіональної ради з інформаційного супроводу, головний редактор газети «Медичний вісник+» Наталія Аврамова одержала подяку від Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона».

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024