У Ковельському медоб'єднанні надають паліативну допомогу

16 Травня 2022, 11:13
У Ковельському медоб'єднанні надають паліативну допомогу 712
У Ковельському медоб'єднанні надають паліативну допомогу
Для полегшення життя людей із важким діагнозом у Ковельському МТМО надають паліативну допомогу.
 
У 2022 році укладено відповідний договір з Національною службою здоров’я України, повідомив гендиректор закладу Валентин Вітер. 
 
Пацієнти, які живуть з невиліковними хворобами, можуть отримати медичні та психологічні послуги як у стаціонарі, так і амбулаторно. До складу мобільної бригади входять фахівці різної спеціалізації в залежності від потреби та діагнозу хворого: терапевт, фтизіатр, психолог, онколог, невропатолог та ін. Є можливість на місці зробити електрокардіограму, провести певні лабораторні обстеження.
 
Паліативна допомога – це не просто знеболення. Спостереження за пацієнтом передбачає й турботу про його психологічний стан, а також реабілітацію, фізичну терапію, лікування больового синдрому, психічну адаптацію, правильне харчування.
 
Мобільна паліативна бригада відвідує пацієнта за місцем проживання. Передбачене й дистанційне спілкування за допомогою телекомунікаційних засобів.
 
Нині мобільна бригада Ковельського МТМО обслуговує 70 пацієнтів. Це – хворі після перенесених інсультів та інфарктів, з онкологічними патологіями, неврологічними захворюваннями та ін.
 
Потребу в паліативній допомозі визначає сімейний чи лікуючий лікар і видає направлення. Паліативна допомога надається безкоштовно.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром