У Ковелі безкоштовно обстежують кухарів-волонтерів на збудники кишкових інфекцій

14 Квітня 2022, 12:18
Обстеження на кишкові інфекції 356
Обстеження на кишкові інфекції

Небайдужі волонтери з різних міст та сіл Волині щоденно займаються приготуванням страв та роблять все можливе для забезпечення належного проживання на території області для вимушених переселенців. Щоденно готують смачні сніданки, обіди та вечері для вимушених переселенців, осіб територіальної оборони та наших захисників.

Фахівці ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» повідомляють, що кухарі, котрі займаються приготуванням страв, можуть безкоштовно обстежитися на носійство збудників кишкових інфекцій та золотистий стафілокок.

Це необхідно зробити, щоб виключити можливе безсимптомне носійство збудників гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та з метою профілактики передачі цих інфекцій через готові харчові продукти.

Фахівці Ковельського районного відділу вже  почали бактеріологічне обстеження кухарів, котрі залучені до приготування страв в соціальних їдальнях.

Щоб не допустити епідемічних ускладнень, Центр закликає до профілактичних обстежень на кишкову групу інфекцій всіх свідомих та відповідальних осіб, котрі беруть участь в приготуванні страв.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром