Україна оголошує бойкот Червоному Хресту через роботу на росію

28 Березня 2022, 16:15
Україна оголосила бойкот Червоному хресту 3107
Україна оголосила бойкот Червоному хресту

Ті, від кого українці чекали на допомогу, виявились колаборантами, які працюють на кривавого окупанта.

Мова про Міжнародний Комітет Червоного Хреста, який фактично займається саботажем і відкритою роботою на рф, пишуть у ТСН.

Представники Червоного Хреста в Україні ще з 18 лютого сприяли депортації понад 60 тисяч українців з Донецької та Луганської областей до росії. За їх «допомоги» тільки з Маріуполя до рф та ОРДЛО депортували від 20 до 30 тисяч людей. Зараз ці «благодії» пропонують українцям, які опинились в оточенні зокрема під Києвом, «евакуюватись» до білорусі. 

Жахливий цинізм Червоного Хреста в тому, що цей факт його представники визнали публічно у своєму звіті. Й надалі безсоромно пропонують українцям виїжджати в росію чи білорусь!

Крім того, починаючи з 24 лютого Червоний хрест нічого не зробив в Україні щодо організації гуманітарних коридорів та доставки гуманітарної допомоги у найгарячіші точки та забороняє використовувати свою емблему на українських автомобілях, які виконують гуманітарні місії. 

А війну росії проти України та розв’язаний путіним геноцид українців МКЧХ називає «конфліктом»!

Україна оголошує бойкот Червоному Хресту та закликає не перераховувати їм жодної копійки, адже ці гроші де-факто йдуть на фінансування війни росії проти України! Також Україна вимагаючи звільнити голову Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петера Маурера.

Що ж сталося?

По-перше, Червоний хрест сприяє примусовій депортації українців до Росії. Почалося це ще 18 лютого. Тобто, за тиждень до початку повномасштабного наступу Росії. Близько 61 тис. українців примусово вивозили з Донецької та Луганської областей до Росії. І, що найцікавіше, Червоний хрест написав про це у своєму публічному звіті.

Лише з Маріуполя до РФ або "ОРДЛО", за словами мера міста Вадима Бойченка, депортували від 20 до 30 тис. українців. Причому людей викрадають просто на вулицях і примусово вивозять до мордору. А зараз громадянам України, які опинилися в оточенні російських військ, зокрема під Києвом, пропонують "евакуюватися" до Білорусі.

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова повідомила жахливу цифру. Лише за 26 березня з Донбасу вивезено понад 19,6 тис. мирних жителів, 3 300 з них – це діти. Путінський режим проводить масову депортацію населення окупованих територій України, як це робив Гітлер під час Другої світової війни.

По-друге, Червоний Хрест хоче відкрити центр для українців, які втікають від війни, у російському Ростові. Про це голова МКЧХ Петер Маурер особисто попросив міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова під час візиту до Москви. У Верховній Раді вже назвали це колабораціонізмом, закликаючи Маурера піти у відставку.

По-третє, від 24 лютого Червоний хрест не те, що нічого не зробив в Україні щодо організації гуманітарних коридорів та доставки гуманітарної допомоги у найгарячіші точки, а й вивіз своїх співробітників у більш безпечні (як вони вважають) місця, наприклад до Львова. Ба більше, за словами Володимира Зеленського, МКЧХ забороняє використовувати свою емблему на українських автомобілях, які виконують гуманітарні місії.

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький написав відкрите звернення до МКЧХ із закликом не легітимізувати «гуманітарні коридори» на територію РФ, не підтримувати викрадення і примусового вивезення українців до Росії, та змінити своє рішення щодо відкриття центру в Ростові

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024