Як волонтерам придбати «правильні» та ефективні ліки для українських військових

21 Березня 2022, 17:15
Ліки для українських військових 3046
Ліки для українських військових

Сьогодні для українських військових волонтери шукають медикаменти, проте чимало з препаратів є неефективними.

Тож як не помилитися та привезти військовим справді ефективні препарати, йдеться на фейсбук-сторінці Клятий раціоналіст. 

Так, неефективними є гомеопатичні препарати. Просто не купуєте жоден гомеопатичний препарат. Взагалі. Навіть якщо людина вважає це питанням життя чи смерті. Це просто не так. Гомеопатія – псевдонаука, гомеопатичні ліки – не працюють. Ніяк. Взагалі.

Фітопрепарати. На відміну від гомеопатії містять якісь речовини, які навіть можуть мати певний ефект. Але фітопрепарати не є доказовими ліками щодо будь-якого серйозної хвороби, зареєстровані переважно як БАДи, а отже витрачати час на них – нераціонально. І так, це стосується БАДів загалом.

Противірусні препарати. ГРВІ – актуальна проблема для фронту. Але все, що потрібно для зменшення симптомів – це нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП). Це парцетамол та ібупрофен. Тут ще один важливий пункт. Торгова назва препаратів з парацетамолом та ібупрофеном може бути різна, звертайте увагу саме на діючу речовину. Це, до речі, стосується і інших препаратів. Якщо немає препарату, на який є запит, то концентруйтеся не на торговій назві, а саме на пошуку препаратів з тією ж діючою речовиною. Дізнатися її можна наприклад на сайті https://likicontrol.com.ua/. А такі поширені «противірусні» як амізон, аміксин, анаферон, синупрет, оцилококцінум, протефлазід, римантадин, новірин (та інші препарати на основі інозину пранобекс), арбівір (та інші препарати на основі арбідолу, він же уміфеновір) НЕ ПРАЦЮЮТЬ. НЕ КУПУЙТЕ ЇХ. Все, що вам потрібно – ібупрофен та парацетамол у будь-яких варіантах.

 «Серцеві» ліки. Валідол, валокордин (він же корвавол) – це ліки без доведеної ефективності, вони не допомагають насправді, хоч як би не були переконані літні люди у зворотному. І одна справа, коли якась бабуся приймає це для самозаспокоєння, і зовсім інша – коли волонтери витрачають час та гроші, ризикують безпекою заради неефективних препаратів.

За можливості консультуйтеся з лікарями, щоб бути впевненим у тому, що ви купуєте ефективні ліки.

Переможемо! Слава Україні!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром