Волинській обласній психіатричній лікарні боргують за лікування пацієнтів з інших областей

12 Лютого 2022, 13:34
Волинська обласна психіатрична лікарня 546
Волинська обласна психіатрична лікарня

Львівський і Закарпатський обласні бюджети спрямували заборговані кошти в обсягах 3,5 та 1 мільйон гривень відповідно за лікування у Волинській обласній психіатричній лікарні психічно хворих осіб.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики, яка відбулася у Волинській обласній раді та де схвалили перерозподіл запланованих на цей рік асигнувань та збільшення бюджетних призначень окремим головним розпорядникам коштів.

Голова бюджетної комісії Орест Маховський поцікавився, чи ведеться претензійна робота з іншими областями щодо відшкодування примусового лікування їхніх мешканців. 

Начальник управління охорони здоров’я Юрій Легкодух зазначив, що серед боржників – Буковина та Рівненщина і запевнив, що порозуміння у цьому питанні досягнуто. Він також зауважив, що повернені борги будуть відразу спрямовані на виплату зарплатні персоналу психлікарні.

Член бюджетної комісії Ярослав Матвійчук принагідно уточнив позицію управління охорони здоров’я щодо нестачі коштів на виплату підвищеної оплати праці медикам. 

Депутат зазначив, що аби дотриматися встановлених сум, навіть у спроможних громадах забракне коштів. 

Юрій Легкодух повідомив, що за орієнтовними підрахунками на цю мету області щомісяця додатково потребуватиметься 110 мільйонів гривень. 

Посилаючись на заяву Міністра охорони здоров’я, головний медик області не рекомендує медустановам підвищувати зарплатню за рахунок скорочення персоналу чи переведення на неповну ставку. Натомість, він радить фіксувати заборгованість, оскільки НСЗУ передбачає підписання з такими закладами так званого кризового пакету, який і покриє різницю.

Читайте також: У лікарні Володимира запрацювало оновлене акушерсько-гінекологічне відділення

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024