Після видалення зуба 15-річна дівчина з Рівненщини потрапила до реанімації

09 Лютого 2022, 15:44
Стоматологічний кабінет 932
Стоматологічний кабінет

На Сарненщині дівчинці залікували зуб до реанімації. Уже другий тиждень медики Рівного борються за життя 15-річної Аліни.

Дівчина потрапила до реанімації після видалення зуба. Наразі вона потребує дороговартісних медикаментів, на які у її рідних не вистачає коштів, – про це інформує ITV.

15-річна Аліна із Сарненщини нині у важкому стані й перебуває у Рівненській обласній дитячій лікарні. Розпочалось, усе зі звичайного прийому у стоматолога через біль у зубі, а закінчилося трагедією.

«Пішли лікувати зуба – він нарвав. Вирвали його, а потім через добу – реанімація. Ну воно йшло напухне, може воно і зразу після того, як він поставив ліки. Вони до лікаря пішли, він вирвав, просто халатно віднеслися до цього», – Надія мама дівчинки.

До лікарні дівчинка потрапила у важкому стані, говорить лікар-анестезіолог Юрій Мирончук. У п'ятницю їй провели операцію, яка тривала близько семи годин.

«Дуже багато вогнищ гнійних і в серці, перикардії й в плеврі і в судинах в області шиї й під щелепній ділянці, тобто вогнищ дуже багато було», — каже в.о. завідувача відділенням анестезіологій та інтенсивної терапії Юрій Мирончук.

Зараз дівчинка знаходиться на штучній вентиляції легень, лікарі поки ніяких прогнозів не дають, та не можуть назвати причину виникнення зараження.

«Зараз це сепсис, септикопіємія, тобто це зараження крові. Причина яка це поки важко визначити саме джерело яке дало цей поштовх, то звичайно поки це важко вияснити», — додав Юрій Мирончук.

На лікування дівчинки потрібні шалені гроші, їх у батьків Аліни немає. Медики порадили батькам звернутись за допомогою до благодійників. Наразі завдяки не байдужим людям вдалось зібрати 56 тисяч гривень.

«Значну частину зараз ми вже використаємо, а далі треба буде дуже дорогий апарат біовен. Розглядається питання про те який антибіотик, бо зараз питання чи будь змінювати антибіотик чи ні. Там довга-довга боротьба. Кошти будь потрібні ще довгий час, це дуже багато медикаментів. Розхідних матеріалів, засобів догляду. Дівчинка дійсно дуже складна і дуже важка», – голова правління БФ «Скарбниця Надії» Мар'яна Рева.

Мама дівчинка вірить, що знайдуться добрі люди і підтримають їх у такій непростій ситуації.

«Я всіх прошу хто може. Допоможіть дитину врятувати. В кого є можливість навіть добрим словом», — Надія мама дівчинки.

Номер для перерахунку коштів:

КАРТА ФОНДУ «Скарбниця Надії» № 4246 0010 0292 7428

Читайте також: Для породіллі з Сарн шукають донорів крові

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром