У Дубенському районі за рік лише 13 сімей отримали фізичний «Пакунок малюка»

21 Січня 2022, 10:34
У Дубенському районі за рік лише 13 сімей отримали фізичний «Пакунок малюка» 467
У Дубенському районі за рік лише 13 сімей отримали фізичний «Пакунок малюка»

Упродовж 2021 року майже тисяча батьків з Дубенського району отримали бебі-бокси або грошову компенсацію у рамках програми «Пакунок малюка» при народженні дитини. 

Пакунок малюка — це набір речей для догляду за новонародженим, який його родина отримує у пологовому будинку. Про це зазначають у Дубенській РДА.

Він є адресною безповоротною соціальною допомогою, яка надається у натуральній формі додатково до грошової допомоги на народження дитини. У 2021 році на Дубенщині 13 сімей отримали такі пакунки.

Втім більшість – 885 сімей — віддали перевагу грошовій компенсації. Адже є можливість відмовитись від фізичного боксу отримавши натомість його грошовий еквівалент, що становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років (з 01.12.2021 – 6300 гривень.) 

До речі, послуга з призначення грошової компенсації за «бебі-бокс» доступна у єМалятко. 

Компенсацію можуть оформити тільки ті батьки, які не отримали «пакунок малюка» у пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення за місцем проживання.

Читайте також: 16 немовлят народилися у Дубні за минулий тиждень

Щоб отримати кошти, потрібно заповнити заявку онлайн особисто одному із батьків. А також відкрити спеціальний рахунок «Пакунок малюка» у будь-якому відділенні ПриватБанку. Кошти будуть зараховані тільки на цей рахунок. Кошти можна використати на придбання дитячих товарів офлайн або в інтернет-магазинах, список яких розміщений на сайті Міністерства соціальної політики.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром