На Волині нейрохірурги успішно прооперували 7-річну дівчинкою з пухлиною спинного мозку

24 Грудня 2021, 15:57
На Волині нейрохірурги успішно прооперували 7-річну дівчинкою з пухлиною спинного мозку 1067
На Волині нейрохірурги успішно прооперували 7-річну дівчинкою з пухлиною спинного мозку

Нейрохірурги Волинської обласної дитячої клінічної лікарні успішно прооперували дівчинку з пухлиною спинного мозку.

Про це на фейсбук-сторінці Дитяча нейрохірургія міста Луцьк написав нейрохірург Михайло Ловга. 

За словами лікаря, практично кожне втручання з приводу захворювань головного чи спинного мозку на дуже тонкій межі ускладнень і навіть інвалідизації. Тому лікарі часто говорять батькам про реальні потенційні ризики нейрохірургічної операції і намагаються усіма можливими способами уникнути цих ускладнень.

Хірург поділився чудовим випадком лікування недавньої пухлини спинного мозку у 7-річної дівчинки. 

Як зазначив лікар, розташована була пухлина в товщі спинного мозку (інтрамедулярно) в грудному відділі. І у випадку незначного зміщення мікроінструментів під час видалення пухлини, навіть на кілька міліметрів в будь-якому напрямку, дитинка могла б залишитись інвалідом на все життя і більше ніколи не мати змоги рухати ногами чи не змогти контролювати роботу тазових органів. 

«Але завдяки неймовірній командній роботі, і, особливо, постійному контролю інтраопераційного нейрофізіологічного моніторингу (Павлюк Марія як завжди на висоті) все вдалось виконати на відмінно) І я би, певно, не згадав про цей випадок в пості, адже Слава Богу, випадків успішного лікування складних захворювань у нас трапляється багато, якби не неймовірний подарунок, який я отримав в день виписки малятка додому. Дівчинка подарувала мені самостійно намальованого зайчика) Зайчик подарував зайчика», – поділився Михайло Ловга.

Він також вкотре подякував неймовірній команді відділення нейрохірургії – Павлюк Марія, Кокиць Степан, Сергій Романчук, Крат Ірина, Радчук Юрій, Катаман Надія.

Читайте також: У Нововолинську працює команда реабілітологів: головні завдання

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024