Куди звертатися за допомогою, якщо близька людина стала алкоголіком

22 Грудня 2021, 15:33
Куди звертатися за допомогою, якщо близька людина стала алкоголіком 976
Куди звертатися за допомогою, якщо близька людина стала алкоголіком

Щоб допомогти залежному від алкоголю, його обов'язково потрібно помістити до спеціалізованого закладу. Багато хто думає, що алкоголізм можна вилікувати за один день. Це не так. Справа в тому, що алкоголіками люди стають через свої психологічні проблеми, травми і переживання. За допомогою алкоголю вони намагаються знайти радість, яку не бачать у реальному світі. Так відбувається через те, що організм не виробляє достатньо речовин. відповідальних за довгострокове щастя. Тому людина постійно живе у негативі. А алкоголь сприяє виробленню цих речовин у надмірних кількостях, тому людина відчуває радість. Але потім настає момент нестачі ендорфінів, серотоніну. Тому настає похмілля, люди почуваються пригніченими. Їм складно це пережити, і вони знову випивають.

Тому якщо закодувати чи підшити людину, вона далі буде нещасною. І спробує або знову випити, або замінити алкоголізм іншою залежністю. Тому дуже важливо, щоб клініка для алкоголіків передбачала психологічну реабілітацію. З цієї причини в жодному разі не можна відправляти залежного туди, де лікують трудотерапією. У таких центрах з людей знущаються, принижують, не дають необхідної допомоги. Тому, вийшовши звідти, швидше за все, залежний знову почне вживати. Так, коштує така «допомога» дешевша, але подібна реабілітація завдає ще більшої шкоди психіці.

Важливо усвідомлювати, що від якості допомоги залежить подальше здоров'я і життя не тільки самого пацієнта, але і його близьких. Тому що не отримавши правильної допомоги, хворий не тільки починає більше пити, а й поводиться агресивно до тих, хто відправив його на «лікування».

Куди варто звернутися за допомогою

Щоб вилікувати залежного, необхідно його відправити в стаціонар. Бажано перед цим переконати хворого, щоб він пішов лікуватися за власним бажанням. Це прискорить процес та дасть більше шансів на позитивний результат. Клініку варто обирати ту, де в штаті є наркологи та психологи. Нарколог відповідатиме за медикаментозне лікування, яке включає не лише зняття ломки, а й медикаментозну підтримку організму. А психолог допоможе опрацювати моменти з минулого, які й спричинили психологічну нестабільність, що призвела до залежності.

У клініці доктора Кадирова пацієнти отримують саме таку допомогу. Детально дізнатися про лікування, центр, лікарів можна за посиланням: narko-centr.com.ua. Не заощаджуйте на здоров'ї близьких і звертайтеся.


            
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024