Радивилівська лікарня отримала новий апарат для діагностики шлунково-кишкових захворювань

03 Грудня 2021, 11:39
Радивилівська лікарня отримала новий апарат для діагностики шлунково-кишкових захворювань 902
Радивилівська лікарня отримала новий апарат для діагностики шлунково-кишкових захворювань

Радивилівський медзаклад відтепер використовує в роботі обладнання з високоточної діагностики шлунково-кишкових захворювань. 

Огляд внутрішніх органів пацієнтам здійснюють, доки ті у медикаментозному сні. Про це зазначають у Радивилівській міській раді.

Кабінет ендоскопії в Радивилівскій центральній міській лікарні оснащений сучасним ендоскопом з ком’ютерною установкою, а також колоноскопом. Ця медична техніка дозволяє високоточно обстежувати органи травлення, виявляти небезпечні захворювання ще на ранніх початкових стадіях (передракові стани та рак). 

«Відтепер ми працюємо з новою медичною апаратурою, яку ще називають  обладнанням  нового покоління,  вона повністю комп’ютеризована. Ендоскопічне обстеження органів травлення проводимо тоненьким фіброскопом, під’єднаним до монітора. Тож лікар має змогу оглянути шлунок та кишечник на повноформатному екранному зображенні. В цей час пацієнт перебуває під знеболенням, в медикаментозному сні. Це мінімізує неприємні відчуття від проходження цієї процедури, дає змогу  комфортно та швидко провести діагностику. Згадок про процес її виконання під медикаментозним сном не залишається. Раніше лікарі використовували у своїй роботі ендоскоп старого зразка, без комп’ютерного супроводу.  Звісно, на його фоні переваги нового обладнання – більш ніж  очевидні», — розповідає  лікар-хірург Ігор Б’єга.

Нову діагностичну систему встановили на четвертому поверсі лікарняного корпусу, поряд з  операційним блоком та відділенням анестезіології й інтенсивної терапії. При ургентних випадках, особливо підозрами на внутрішню кровотечу,  поряд зосереджені  всі необхідні засоби, щоб провести необхідні обстеження й оперативно розпочати лікування. 

Як зазначив Ігор Б’єга, щомісяця з симптоматикою захворювань шлунково-кишкового тракту у Радивилівську лікарню звертаються близько сотні пацієнтів. Ендоскопічне обстеження, як і ультразвукова діагностика, є найбільш необхідними у роботі медиків. Ендоскопічне обстеження показане при наявності скарг на діяльність шлунку, дванадцятипалої кишки, товстої та прямої кишок.

Гастроскоп з комп’ютерною медичною установкою та аксесуарами центральній міській лікарні придбали коштом субвенційних надходжень. Вартість цього діагностичного обладнання  2 мільйони 200 тисяч гривень.  Кошти надійшли  в Радивилівську громаду за сприяння народного депутата України від Дубенського виборчого округу Олександра Аліксійчука — на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. 

Нагадаємо, нещодавно Радивилівська лікарня отримала акушерське ліжко вартістю 250 тисяч гривень

Модернізація матеріально-технічної бази медзакладу триває. Радивилівські лікарі успішно практикують оперативні втручання по так званому «золотому стандарту хірургії» — із використанням лапароскопічної установки. Левову частину її вартості торік було профінансовано з місцевого бюджету Радивилівської територіальної громади. Міська рада виділила на осучаснення обладнання в операційний блок мільйон гривень.

Читайте також: Один на 37 тисяч людей: Млинівській райлікарні бракує власного бюджету

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024