​​В Україні за дотриманням карантину слідкуватимуть 900 мобільних бригад

19 Жовтня 2021, 14:57
В Україні створять мобільні бригади, які будуть стежити за дотриманням карантину 790
В Україні створять мобільні бригади, які будуть стежити за дотриманням карантину

В Україні створять мобільні бригади, які будуть стежити за дотриманням карантину. До їхнього складу увійдуть працівники поліції та Держпродспоживслужби. 

Представники цих бригад проводитимуть роз'яснювальну роботу, а за потреби і складатимуть адміністративні протоколи на порушників карантину, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю «Радіо Свобода», передає телеграм-канал Коронавірус-інфо.

«Створено 900 мобільних бригад, які будуть рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму. Щоб мати результат від карантинних обмежень, потрібно їх дотримуватися. Тому якщо хтось думає, що може собі дозволити не дотримуватися, для цього і будуть працювати ці рейдові бригади з перевірками», — заявив міністр.

Він уточнив, що йдеться і про роз'яснювальну роботу, і про складення адміністративних протоколів за порушення карантинних вимог. До складу бригад увійдуть працівники поліції та Держпродспоживслужби.

Крім цього, в Нацполіції повідомили, що правоохоронцям на планшети будуть встановлені програми для зчитування QR-кодів. Це потрібно для перевірок сертифікатів про вакцинацію, які необхідні в «червоних» зонах для відвідування громадських закладів і ТРЦ.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром