Албанський інвестор планує створити у Рівненській обласній лікарні стерилізаційний центр

21 Вересня 2021, 16:58
Рівненська обласна клінічна лікарня 1362
Рівненська обласна клінічна лікарня

Голова ОДА Віталій Коваль зустрівся із потенційним інвестором із Албанії – співвласником медичної компанії MSE Арбером Ліцажем. 

У рамках зустрічі сторони обговорили можливість створення на базі Рівненської обласної клінічної лікарні сучасного стерилізаційного центру, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Як розповів інвестор, він має уже більше десятка успішно реалізованих подібних проєктів. В рамках державно-приватного партнерства він планує заключити договір з обласною лікарнею на 15 років та інвестувати близько 16 млн євро, за умови, що медзаклад надасть приміщення і частину працівників.

Своєю чергою інвестор повністю укомплектує стерилізаційний центр і забезпечить зарплату лікарям.

«Медичний заклад отримає сучасне обладнання, хірургічні інструменти, одяг тощо. Всі біологічні відходи, які залишатимуться, будуть утилізовані згідно з нормами. Як показує досвід, такі центри дають можливість удвічі зменшити смертність, на 70% скоротити термін перебування пацієнтів після операції», – розповів Арбер Ліцаж.

До наступної зустрічі сторони домовилися опрацювати текст договору, зваживши та врахувавши всі плюси і мінуси співпраці.

«Інвестор планує створити своє підприємство, в штаті якого будуть працювати фахівці лікарні, залучені до процесу стерилізації. Тобто, це дасть можливість зменшити навантаження на фонд оплати праці, а компанія отримає готових працівників. Це економічно вигідно», – підсумував Віталій Коваль.

Читайте також:  Рівненщина потрапила до жовтої карантинної зони

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром