У Нововлинській громаді від коронавірусу щеплено більше 11,6 тисяч осіб

10 Вересня 2021, 11:47
Робоча нарада в Нововолинську 1062
Робоча нарада в Нововолинську

На робочій нараді в Нововолинську обговорили ситуацію зі збільшенням хворих на COVID в місті.

Відбулася нарада 8 вересня, повідомляють на сторінці Нововолинської міськради у фейсбуці.

У зустрічі взяли участь заступниці міського голови Юлія Лефтер і Вікторія Скриннік. Про рівень захворюваності доповіла Наталія Мариніна, завідувачка Нововолинського відділення Володимир-Волинського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

 Вона повідомила, що від середини серпня у Нововолинській громаді спостерігається поступове зростання захворюваності на коронавірус. Зафіксовані випадки інфікування серед дітей, а також новий штам «Дельта».

Про рівень вакцинації населення розповідала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка

Станом на 8 вересня у Нововолинській ТГ щеплено 11632 людини. На сьогодні громада забезпечена достатньою кількістю вакцини. Зокрема, Astra Zeneka, виробництва Нідерланди; Pfizer і Coronavac.

Працівники лабораторного центру та ЦПМСД регулярно проводять роз’яснювальну роботу серед жителів, виїзні зустрічі для працівників установ. Також працює виїзна бригада медиків, які проводять щеплення безпосередньо на підприємстві.

Робоча зустріч в Нововолинській міськраді
Робоча зустріч в Нововолинській міськраді

У місті рівень вакцинації низький – 15-25%, серед працівників закладів освіти міста. У селах щеплено майже 100% педагогічних колективів.

Медики готові розширити роз’яснювальну кампанію і для закладів освіти. Адже для безперебійного навчання й уникнення дистанційного потрібно, щоб 80% працівників школи було вакциновано.

Варто зазначити, що вже є випадки інфікування учнів і вихованців дошкільного закладу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром