В Україні від одного донора провели чотири трансплантаці

04 Вересня 2021, 10:38
В Україні від одного донора провели чотири трансплантаці 590
В Україні від одного донора провели чотири трансплантаці

В межах пілотного проєкту МОЗ уперше в Україні була проведена посмертна трансплантація печінки у приватній клініці. 

Доноркою стала 40-річна жінка, йдеться на сайті МОЗ.

За інформацією Українського центру трансплант-координації, після того, як консиліум лікарів зафіксував діагноз – смерть мозку, родичі померлої надали дозвіл на проведення трансплантації печінки, серця та нирок. Підбір пари «донор - реципієнт» здійснила Єдина державна інформаційна система з трансплантації.

При цьому було врятовано ще декілька життів. Трансплантацію серця провели в Інституті серця. Цей орган отримав пацієнт із рідкісною групою крові. Нирки отримали пацієнти клінік Київського міського центру нефрології та діалізу та Київської обласної лікарні.

На сьогодні стан усіх реципієнтів стабільний, бажаємо скорішого одужання. 

У МОЗ висловлюють щирі слова співчуття близьким донора та велику подяку за важливе рішення, яке подарувало шанс на життя чотирьом людям.

Нагадаємо, що в додатку ДІЯ також з'явиться новий розділ, де кожен зможе залишати заяву про згоду стати донором після смерті. Над цим зараз працює Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством цифрової трансформації.

Окрім того, нещодавно у МОЗ України назвали розцінки на трансплантацію органів.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024