У любешівських освітян один із найкращих показників вакцинованих на Волині

16 Серпня 2021, 13:46
На засіданні комісії 582
На засіданні комісії

Обговорили стан проведення вакцинації населення в Любешівській громаді.

На днях у Любешеві відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій  територіальної громади, повідомляють на сайті селищної ради.

Учасники обговорили стан проведення вакцинації населення в громаді. Це питання, зазначається в повідомленні,  особливо актуальне перед початком нового навчального року, адже відповідно до змін,  внесених у постанову Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 року, котрі набрали чинності 5 серпня, при посиленні карантину навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу. 

За повідомленням завідувачки Любешівського відділення Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олени Іванчук, станом на 12 серпня з початку вакцинальної кампанії мешканцям громади проведено  3499  щеплень, з них — 965 працівникам освіти. 

Найбільше вакцинованих освітян у Любешівському, Седлищенському та Ветлівському  ліцеях, а також  у Лахвицькій та Мукошинській гімназіях.

Одним із найкращих показників вакцинованих серед медиків по області є Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради» — 73,7%.

Як зазначила сімейна лікарка цього Центру Галина Клямар, нині в закладі достатньо вакцини.   

На території  громади проводять вакцинацію проти COVID-19 у п'яти пунктах щеплень (на базі Любешівської, Бихівської, Залаззівської, Бірківської та Ветлівської амбулаторій загальної практики сімейної медицини).  Вакциновані громадяни можуть уникнути важкого перебігу коронавірусної хвороби та врятувати життя.

За результатами комісії прийняли відповідні рішення щодо активізації роботи  для  вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: В Україні зафіксували 417 нових хворих на коронавірус

 Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024