В Шацьку обговорили впровадження Регіональної програми громадського здоров’я

13 Серпня 2021, 17:05
В Шацьку обговорили впровадження Регіональної програми громадського здоров’я 1067
В Шацьку обговорили впровадження Регіональної програми громадського здоров’я

У Шацькій громаді побували Сергій Новосад та Наталія Орлецька, фахівці з громадського здоров’я, що співпрацюють з державною установою «Центр громадського здоров’я МОЗ України». 

Зустріч відбулася 10 серпня, пише сайт Шацької громади. 

В Шацьку вони зустрілися з Сергієм Карпуком, Шацьким селищним головою, та Світланою Крецу, директоркою КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», з якими говорили про можливість впровадження Регіональної програми громадського здоров’я.

Фахівці презентували регіональний профіль громадського здоров’я Шацької громади. Врахували демографічні показники, фактори ризику для здоров’я, екологію регіону тощо. 

В громаді смертність перевищує народжуваність, крім того, досить високим є рівень захворюваності на онкологію (велика кількість людей, у яких виявлений рак на IV стадії), недуги органів травлення, цироз. Проте низький рівень захворюваності на інсульти, COVID-19 ( і відповідно смертності) та немає ВІЛ-інфікованих.

Учасники зустрічі спільно обговорили перспективу створення і прийняття Регіональної програми, зробивши акцент на тих пунктах, які дозволять реально покращити здоров’я населення Шацької громади.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром