«Освітянам Любомльщини варто вже сьогодні розпочати вакцинацію», — заступниця голови Волинської ОДА

13 Серпня 2021, 08:40
Людмила Тимощук відвідала центр вакцинації в Любомлі 1408
Людмила Тимощук відвідала центр вакцинації в Любомлі

Аби школи Любомльщини розпочали навчальний рік у звичайному режимі, а не онлайн, в закладах мають бути вакциновані 80% персоналу.

Про це журналістці Район.Медицина  розповіла заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук розповіла під час свого візиту до Любомльської громади, який відбувся 12 серпня. 

Мета – проінспектувати стан вакцинальної кампанії в громаді та оглянути роботу нового приймального відділення КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради.

У Центрі вакцинації, який розпочав свою роботу майже два тижні тому, Людмила Тимощук поспілкувалася із міським головою Романом Ющуком, а також генеральним директором КП «Центр ПМСД» Любомльської міської ради Іваном Маїлом

За її словами, сьогодні Волинь за темпами вакцинації – серед останніх в Україні, тому і керівникам громад, і медикам варто докласти більше зусиль, аби щепленнями охопити якомога більшу кількість населення перед початком епідемічного порогу. 

Вакцинація для всіх є безкоштовною. В середньому в одному Центрі вакцинації мають в день імунізуватися 150-200 осіб. Особливо темпи імунізації, як наголосила Людмила Тимощук, повинні бути високими на Любомльщині, оскільки тут – прикордонна зона і її жителі першими контактують з іноземцями або тими, хто повертається із-за кордону.

Поспілкувалася заступниця голови ОДА і з тими, хто прийшов у Центр вакцинації отримати щеплення. Користуючись нагодою, Людмила Тимощук відповіла на запитання людей, які найбільше їх турбують. Так, напередодні початку нового навчального року батьки цікавилися, в якому форматі він почнеться.

«Стосовно щеплення освітян (це питання гостро постало з наближенням початку навчального процесу), то аби школи розпочали роботу в нормальному режимі (офлайн), в закладі має бути вакциновано не менше 80% персоналу. Якщо освітяни почнуть щеплюватися найближчими днями вакциною Pfizer, то вони встигнуть отримати дві дози ще до початку навчального року», — заявила Людмила Тимощук.

Стосовно питання вакцинації дітей, чим також цікавилися любомльчани, то сьогодні щеплювати дозволено дітей з 12 років в особливих випадках: виїзду на навчання за кордон, перед складними оперативними втручаннями. Наразі ж 12 волинян віком 16-17 років вже отримали щеплення.

Окрім того, як зазначила Людмила Тимощук, звертаючись до міського голови, Любомльська громада має шанс отримати на розвиток 15 мільйонів гривень, якщо  кількість вакцинованого населення буде найвищою. За друге місце громада може отримати 10 мільйонів гривень, за третє - п'ять.

«Коли ми відкрили Центр вакцинації, то зняли навантаження із сімейних лікарів, – розповів міський голова Роман Ющук. – Наразі тут доступні всі вакцини, люди йдуть на щеплення, хоч і не такими темпами, як хотілося б. Також я закликаю жителів громади вакцинуватися, оскільки це — не лише збереже вам здоров'я, а й вашим рідним».

За словами Івана Маїла, Центр вакцинації облаштований відповідно до вимог, наразі доступні чотири вакцини, якими можуть щепитися жителі громади. Також працюють мобільні бригади, які готові виїжджати в інші населені пункти громад Любомльщини або ж спільно організовувати доїзд людей автобусами до Центру вакцинації. 

На сьогодні, за його інформацією, в Любомльській ТГ провели 2 тисячі 552 щеплення. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024