У Вараші діти з інвалідністю проходять реабілітацію разом з батьками

17 Червня 2021, 17:19
Голова ОДА Віталій Коваль та пацієнти Центру 1502
Голова ОДА Віталій Коваль та пацієнти Центру

Під час робочої поїздки у Вараську громаду голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ознайомився із роботою міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко.

Про це інформують в ОДА.

Багатопрофільну допомогу у Центрі надають вже понад 14 років. В закладі діють відділення соціальної та фізичної реабілітації, які покращують фізичний, психологічний і соціальний статус дітей. 

Як розповіла директорка Центру Наталія Федінчик, в закладі працюють 66 висококласних фахівців, які знаходять індивідуальний підхід до кожної дитини. Тут часто влаштовують цікаві розваги, творчі заняття та театралізовані вистави. Наразі послуги закладу отримують понад 140 осіб із інвалідністю. 

«Це заклад всеукраїнського рівня. Тут по-справжньому відчувається згуртованість та сила дружби. Дуже важливо, що малечу не відривають від сім’ї, вони перебувають в закладі із родиною та отримують допомогу комплексно. Тут проходить соціалізація дітей. Вітаю рішення закладу щодо надання реабілітації наших військових», — зазначив Віталій Коваль.

До слова, у закладі можуть надавати реабілітацію не лише для дітей та батьків Вараської громади, а й усієї Рівненщини. Такі послуги можуть надавати на підставі договорів. 

«На сьогодні громади Рівненщини перебувають у процесі нової  взаємодії – міжмуніципального співробітництва. В області вже укладено 23 договори, реалізація яких приносить спільну користь: одній громаді кошти, іншій – необхідні послуги. Також, наголошую, у перехідний період децентралізації важливо не втратити найбільш чутливий — соціальний напрямок», — наголосив Віталій Коваль.

Читайте такожУ Вараші планують відкрити центр вакцинації 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром