Центру служби крові у Рівному можуть вимкнути електрику

04 Червня 2021, 12:03
1005

Рівненський обласний центр служби крові станом на 3 червня залишається зі світлом і робота закладу не паралізована.

Напередодні про ймовірне відключення електрики у будівлі Служби на сесії облради заявив директор медичного департаменту Олег Вівсянник. Усе через те, що обласна рада не перекинула гроші з ліквідованого облуправління охорони здоров'я на новостворений департамент, повідомляє Суспільне.

За словами головної лікарки Служби Ліни Михальчук, вони отримали вже три попередження від обленерго про відключення електрики. Якщо це трапиться, їхні збитки складуть щонайменше 15 мільйонів гривень. Продукція саме на таку суму, – а це кров і її компоненти, – зберігаються у холодильних камерах станції.

Обласний центр служби крові – єдиний в регіоні заготовляє і забезпечує усі лікарні компонентами крові.

«Якщо нам відключать електроенергію – ми не зможемо брати, заготовляти кров. І та заготовлена плазма, якої в нас зараз три тонни, зберігається в морозильних камерах – вона вся пропаде. Ми не зможемо видати на ургентні випадки ні еритроцити, ні тромбоцити, ні плазму», – каже головна лікарка обласного Центру служби крові Ліна Михальчук.

Як повідомила речниця обласної енергопостачальної компанії Алла Ліхачова, Центр служби крові є одним з 27-ми медзакладів області, які боргують за електрику. Загальна сума несплат – 900 тисяч гривень. Найбільший боржник – обласна дитяча лікарня, йдеться про понад чверть мільйона гривень.

«Хочу наголосити на тому, що ТОВ «РОЕК» поки що лише надіслало повідомлення про необхідність погасити заборгованість, і поки що ще не ініціювало самого відключення перед ПрАТ «Рівнеобленерго». Адже ми сподіваємось, що це питання буде врегульоване, що енергетикам не доведеться вдаватись до таких і для нас теж небажаних, і непопулярних заходів», – каже речниця ТОВ «РОЕК».

Читайте також:  У Рівному продали квартиру лікарки: що кажуть у поліції

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром