В Україні ще понад мільйон людей зробили щеплення проти коронавірусу

29 Травня 2021, 18:15
772

В Україні зробили щеплення ще 1 132 821 людині.

Станом на 29 травн першу дозу вакцини отримали 1 008 857 українців, 123 964  – щепили двома дозами. Про це повідомляють у МОЗ Укрїни.

Нагадуємо, що процедура вакцинації другою дозою залежить від того, чи вас щепили мобільною бригадою чи в пункті щеплення.

Читайте також: У трьох містах відкрили центри масової вакцинації населення проти COVID-19

Вакцинація другою дозою тих, кого першою дозою щепили мобільні бригади, проводиться за таким же алгоритмом, що й вакцинація першою дозою. Списки, сформовані під час першого щеплення, використовуються для отримання чергової дози.

Вакцинація в пунктах щеплень другою дозою відбувається згідно з записами, створеними в електронній системі охорони здоров'я під час отримання  першої дози. Дату та час вакцинації  повідомлятимуть представники закладу, де створений пункт щеплень проти COVID-19, незадовго до настання часу вакцинації другою дозою.

У разі якщо вас не записали на отримання другої дози вакцини під час першого щеплення, то ближче до дати другого щеплення можна звернутись до реєстратури будь-якого пункту щеплень або до сімейного лікаря та записатись самостійно. Люди, яких  вакцинували організовано мобільними бригадами, можуть звернутися з проханням про друге щеплення до свого керівництва.

Записи про щеплення зберігаються на рівні Центральної бази даних та з дозволу пацієнта доступні відповідним медичним працівникам. Тому, якщо є запис про перше щеплення, вас мають записати на друге через відповідний проміжок часу.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром