У лабораторії Луцької міської лікарні роблять 45 видів клінічних досліджень

16 Квітня 2021, 16:57
1539

Лише за березень у клініко-діагностичній лабораторії Луцької міської клінічної лікарні виконали 44569 тисяч досліджень.

Всього у медичному закладі функціонує 5 лабораторій: клініко-діагностична, яка має плановий та ургентний відділи (ургентний працює цілодобово), біохімічна і бактеріологічна. Про це повідомляють на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 

«Ніби ми така невидима ланка у лікарні, але від нас залежить дуже багато, – розповідає лікар-лаборант вищої категорії, тимчасово виконуюча обов‘язки завідувачки клініко-діагностичної лабораторії Любов Головенець, – ми підтверджуємо аналізи, спростовуємо їх, наштовхуємо лікарів на встановлення діагнозів, на подальшу роботу. Виконуємо величезний об‘єм роботи: жодна приватна лабораторія не виконує таку велику кількість досліджень».


 

Усі лабораторії оснащені сучасним обладнанням. У клініко-діагностичній лабораторії гематологічний аналізатор протягом однієї хвилини виконує одне дослідження. За годину можна зробити 60 досліджень. Біохімічні аналізи виконуються на автоматичному біохімічному аналізаторі.

На початку року клініко-діагностична лабораторія брала участь у програмі міжнародного контролю якості, де отримала досить високий рівень - 94%. Оцінка проводилась за 16 параметрами. Зараз у лабораторії проводиться 54 види клінічних досліджень і 8 імунологічних.


 

«Проте, жоден найсучасніший апарат не порахує точніше, ніж око лаборанта, – вважає Любов Петрівна, – Усі наші лікарі-лаборанти, лаборанти мають вищу кваліфікаційну категорію. Це має велике значення. Адже всі аналізи передивляємося своїм оком, а кваліфікований працівник ніколи не помилиться. За результатами аналізів відстежуємо процес лікування».

Читайте також: Першу дозу китайської вакцини проти коронавірусу отримав пенсіонер із Луцька

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.




 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024