Як підготуватися до візиту до дитячого стоматолога

02 Березня 2021, 17:38
796

Твердження про те, що лікувати молочні зуби не потрібно, бо вони все одно випадуть, є хибним, адже для того, щоб фізіологічна зміна молочних зубів на постійні відбулася правильна, молочні зуби повинні бути здоровими.

Більше про візити до дитячого стоматолога розповіли на сторінці НСЗУ в мережі фейсбук.

Саме тому перший візит до дитячого стоматолога має відбутись вже у 6-8 місяців. Тобто тоді, коли прорізається перший молочний зуб. Далі такі огляди краще робити кожних пів року.

Профілактичні огляди вчать батьків правильно доглядати за зубами своєї дитини. Лікар консультує стосовно індивідуальної гігієни ротової порожнини, правильного вибору зубної щітки та пасти, правильного чищення молочних зубів. Також важливо переконатися, що зубощелепна система дитини формується правильно.

Існує цілий ряд кроків, які допоможуть полегшити страх перед першим відвідуванням стоматології. Розповідаємо.

Спробуйте записатись на той час, який найбільше підходить вашій дитині за її емоційним станом та розкладом дня. Не варто планувати візит у той час, коли у дитини денний сон за режимом або ввечері, коли вона втомилась.

Діти молодшого віку можуть взяти з собою улюблену іграшку, щоб спочатку стоматологічний огляд відбувся для неї. Демонстрація дій лікаря на улюбленій іграшці допоможе дітям заспокоїтись.

Перший візит в ідеалі потрібно планувати з метою знайомства та встановлення контакту між дитиною та лікарем. Не варто відразу садити дитину у стоматологічне крісло. Також важливо, щоб перший візит залишився позитивним, щоб дитина не отримала жодних негативних емоцій. Тоді вона буде налаштована без проблем відвідати стоматологію вдруге.

Батькам варто готувати дітей до візиту у стоматологію. Наприклад, подивитись мультики про карієс та його шкоду, про зубну фею. Також фахівці радять в жодному разі не казати: «Тобі не буде боляче», «Тобі не будуть нічого робити», «Тебе боліти не буде». Бо діти навряд помітять частку «не». Замість згадок про біль краще побільше розповідати про сам процес.

На відміну від дорослих, дитина не здатна висидіти 2-3 години у кріслі. Тому плануйте з лікарем кілька візитів, якщо попереду лікування великої кількості зубів.

Не залишайте дитину наодинці, особливо, якщо це перші візити у стоматологію і для дитини це новий досвід.

Пам’ятайте, чи буде боятися дитина лікарів, залежить в першу чергу від батьків. Тому стоматолога мають не боятись батьки.

Читайте також: Перший вакцинований від коронавірусу луцький лікар розповів, як почувається

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром