У лікарні в Гощі провели першу лапароскопічну операцію

21 Лютого 2021, 13:28
1097

Днями в Гощанській центральній районній лікарні провели першу лапароскопічну гінекологічну операцію.

Про це повідомляють у медзакладі.

До медиків звернулась молода жінка з болем внизу живота, що триває близько місяця. Амбулаторно та лікування в гінекологічному стаціонарі іншої лікарні не принесли бажаного результату, і біль продовжувався.

Після дообстеження та консультації гінеколога встановили діагноз: кістома правого яйника, ендометріоїдна кіста лівого яйника. Під час операції виявили багатокамерну кісту правого яйника розміром 10х8 см, у вираженому звуковому процесі з кишечником та сальником, права маткова труба значно розширена, викручена та деформована.

Операційна команда спільно з лікарем-гінекологом видалила кістому правого яйника, праву маткову трубу, кісти лівого яйника, роз'єднала злуки (спайки) черевної порожнини та порожнини малого таза.

І все це зробили через три маленьких проколи. Тривалість операції – 2 години. В результаті зберегли дітородну функцію, обидва яйники, а отже, пацієнтка не потребує додаткової гормональної замісної терапії, і готується до виписки зі стаціонару.

Медики вдячні головному лікарю Галині Козяр-Грицак за підтримку та забезпечення сучасним хірургічним обладнанням та апаратурою, без якої проведення сучасних операцій було б неможливим.

До речі, днями Гощанська ЦРЛ отримала неочікуваний подарунок від Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у вигляді портативних пульсоксиметрів з багаторазовими зондами, кабелями й датчиками для дітей та дорослих на загальну суму 1 659 доларів.

Також Гощанська ЦРЛ розпочинає проведення досліджень на визначення антитіл IgM та IgG до вірусу COVID-19 на сучасному ІФА-аналізаторі Rayto та високоякісними реактивами Vitrotest.


Читайте також: Вакцини, ліки та пульсоксиметри: що в наявності у гощанських аптеках

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024