Луцька лікарня отримала статус «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта»

06 Лютого 2021, 09:43
Луцька міська клінічна лікарня отримала статус «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта» 589
Луцька міська клінічна лікарня отримала статус «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта»

Луцька міська клінічна лікарня отримала статус «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта».

Як повідомили на сторінці медзакладу у фейсбуці,  3 лютого відзнакою нагородили сім  відділень лікарні, а ще 20 підтвердили цей статус, який отримали у 2015 році від Служби організації інфекційного контролю України (СОІК).

Програму «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта» реалізують в Україні із 2012 року у співпраці з Асоціацією медичних сестер України. Усі заклади та відділення, які проходять стандартизацію в рамках проєкту, заносять у спеціальний реєстр. Метою проєкту є забезпечення високого рівня гігієни у лікувальних закладах України, профілактика професійного захворювання медичного персоналу, запобігання поширенню внутрішньолікарняних інфекцій, економія коштів лікувальних закладів.

«Наша співпраця із СОІК розпочалася з січня 2015 року. Щоб отримати цей статус, відділення проходили гігієнічний аудит, навчання персоналу, встановлювали необхідні аксесуари. Також здійснювався контроль за виконанням рекомендацій. Медичні сестри відділень професійно володіють комплексною системою гігієни рук медичного персоналу, дезінфекції та стерилізації виробів медичного призначення – фахівцем Асоціації СОІК було проведено тестування їхньої роботи», – йдеться у дописі на сторінці лікарні.

Медики додали, що кожен працівник відділення зробив свій вагомий внесок для отримання сертифіката. Це спільна заслуга керівництва лікувального закладу, завідувачів відділеннями, старших медичних сестер та усього медичного персоналу.



Читайте також: Дитячі хвороби на першому році життя. Причини, симптоми, поради педіатра. ПОДКАСТ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024